24 Ιαν 2018

Αστυνομικοί καταγγέλουν: «’Ηταν 400.000 οι Έλληνες στην Θεσσαλονίκη» – Αγανάκτηση για τον αριθμό που έδωσε με Δελτίο Τύπου η ΕΛΑΣ!

«Σε κινητοποιήσεις – συναθροίσεις – συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις ουδέποτε η ΕΛ.ΑΣ. εκδίδει δελτίο Τύπου, εκτός εάν προκύψουν επεισόδια ή κάτι άλλο σοβαρό που να διαταράσσει τη
δημόσια τάξη και ασφάλεια. Εδώ είδαμε στην ουσία έτοιμο δελτίο Τύπου με σίγουρα λανθασμένο αριθμό συμμετεχόντων, ενώ βέβαια σε παρόμοιες συγκεντρώσεις, που αναγκαστικά μετά εκδίδονται δελτία Τύπου λόγω επεισοδίων, δεν αναγράφεται πόσοι συμμετείχαν» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης.
Και συμπληρώνει:
«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει δημόσια πραγματογνωμοσύνη για τον αριθμό των πολιτών που διαμαρτύρονται. Αυτό που έγινε όντως μας δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που έχει». Ο ίδιος εκτιμά ότι στο προχθεσινό συλλαλητήριο η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τους 400.000.

Ο γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Καλευράς αναφέρει:
«Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και από συναδέλφους και από πολίτες». Σύμφωνα με τον κ. Καλευρά, από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση οι πολίτες δεν σταματούν να διαμαρτύρονται έντονα.
«Πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε κατ’ εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από σαφείς υποδείξεις της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας» υπογραμμίζουν από την πλευρά τους οι διοργανωτές που κάνουν λόγο για περισσότερους από 500.000 συγκεντρωμένους και περισσότερα από 1.300 «ναυλωμένα» πούλμαν.