23 Ιαν 2018

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΜ ΣΕ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ

pasok-neo-afm-synedriash
Σε περιδίνηση έβαλε το ΠΑΣΟΚ με το νέο ΑΦΜ το χθεσινό μαζικό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Σε μία συγκυρία που ο νεοσύστατος φορέας επιδιώκει να δώσει προοδευτικό στίγμα, μέσα στις συμπληγάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ,
το συλλαλητήριο αποκάλυψε την πολυγλωσσία που επικρατεί στο εσωτερικό.
Με το παλαιό ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα και το Σταύρο Θεοδωράκη να σπεύδει να δώσει το στίγμα περιγράφοντας τους 12 λόγους μη συμμετοχής του στο συλλαλητήριο, η παρουσία της κ. Εύας Καϊλή – και τα σενάρια που την φέρουν να πρωταγωνιστεί σε ένα ενδεχόμενο σχήμα του «Βορρά», προκάλεσαν αντιδράσεις.
Το «παρών» της κ. Καϊλή σχολίασε με εξόχως αιχμηρό τρόπο το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Χατζησωκράτης​, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Είμαι πάντοτε πολύ προσεκτικός. Είναι μια πολιτική στάση όμως αυτή την οποία κρίνω. Δεν μπορεί όμως την συγκεκριμένη στιγμή που ο όλος ο χώρος που ανήκεις να έχει μια υπεύθυνη στάση, κόντρα στη διγλωσσία της κυβέρνησης​, να υπάρχουν διαφοροποιήσεις».
Είχε προηγηθεί μια επιθετική ανάρτηση του κ. Χατζησωκράτη στο Twitter, όπου το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ είχε αναφέρει τα εξής: «Σε όσους και όσες μου λένε “να τη χαίρεστε την ευρωβουλευτίνα σας με την παρουσία της στο συλλαλητήριο απαντώ ξεκάθαρα: ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! Έτσι, δεν χτίζουμε τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα».