22 Ιαν 2018

Κυριάκο ξέχνα τις κωλοτούμπες και πήγαινε πάλι για σκι…

Ανεξάρτητα από τις ανύπαρκτες ηγετικές ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη πίστευα ότι η πολιτική οικογένεια στην οποία μεγάλωσε, θα του είχε διδάξει την αξιοπρέπεια ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής ενασχόλησης. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά έκανα λάθος και για αυτόν και για την υπόλοιπη οικογένεια.

Με την ανακοίνωση του συλλαλητηρίου, η ηγεσία της ΝΔ έδωσε εντολή σε όλους τους Νεοδημοκράτες να μην παραστούν στο συλλαλητήριο. Τον άχαρο αυτό ρόλο του «παιδονόμου» ανέθεσε στην μέχρι πριν λίγες μέρες πρόεδρο της Διοικούσας Θεσσαλονίκης Βίκυ Ευταξά. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι την «παιδονόμο» Βίκυ Ευταξά δεν την ακούει κανένας, επέλεξαν να την καρατομήσουν, ώστε να εμφανιστούν οι ενέργειές της ως προσωπικές και όχι ως εντολές του κόμματος. Είχε αρχίσει η κωλοτούμπα…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δημόσια δήλωσή του επέμεινε στη σύνθετη ονομασία, δηλαδή να περιλαμβάνεται το «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων, ενώ ταυτόχρονα δήλωνε ότι τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν. 
Οι Βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος δειλά δειλά ανακοίνωναν ότι θα παραστούν στο συλλαλητήριο, ενώ στα social media οι Σαμαρικοί και οι Καραμανλικοί έκαναν party υπέρ του συλλαλητήρίου. Τότε εμφανίζεται ομάδα Βουλευτών της Βόρειας Ελλάδας να συναντάται με τον Κυριάκο και το αποτέλεσμα είναι να ανακοινώνεται ότι μπορεί να παραστεί όποιος θέλει. Η κωλοτούμπα συνεχίζεται…
Ο Τσίπρας κάνει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και ο Κυριάκος πείθεται ότι η εκκλησία δεν θα στηρίξει το συλλαλητήριο. Στο ενδιάμεσο ο Σαμαράς με διαρροή δηλώνει ότι εθνική γραμμή είναι η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, κάτι το οποίο κάνει σαφές και ο Καραμανλής με πρωτοσέλιδο πριν το συλλαλητήριο. Έχουμε πλέον την σαφή διαφοροποίηση από τις θέσεις της επίσημης ΝΔ για το όνομα των Σκοπίων από δύο πρώην Πρωθυπουργούς της ΝΔ, που έχουν μάλιστα χειριστεί το ζήτημα στο παρελθόν.
Οι Σημιτικοί συμβουλάτορες της ΝΔ προτείνουν στον Κυριάκο να αναχωρήσει από το Σάββατο με προορισμό χιονοδρομικό κέντρο της ορεινής Κορινθίας. Η φωτογραφία του Κυριάκου στο χιονοδρομικό, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό και τον ίδιο και τους συμβουλάτορες. Στο χιονοδρομικό κέντρο ο Κυριάκος ενημερώνεται συνεχώς για το συλλαλητήριο και παρότι αντιλαμβάνεται την τεράστια επιτυχία του, αισθάνεται ευτυχής που κανένα μέσο ενημέρωσης δεν κάνει μετάδοση σε πανελλαδική κλίμακα.
Μόλις όμως ενημερώνεται για τις αντιδράσεις της κοινωνίας στα social media σπεύδει να φορέσει κοστούμι και γραβάτα, προχωρώντας σε δηλώσεις καπηλείας του συλλαλητηρίου. Η κωλοτούμπα κορυφώνεται…
Τα παραπάνω γεγονότα είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πως ασκείται η πολιτική από αυτούς που θέλουν να λογίζονται ηγέτες, αλλά δεν είναι τίποτε περισσότερο από απλοί εντολοδόχοι διαχειριστές. Είναι μία από τις κύριες αιτίες που η κοινωνία γύρισε την πλάτη στους πολιτικούς και βγήκε μπροστά στο συλλαλητήριο.

Η κανονικότητα επιβάλει ηγεσίες που θα είναι μπροστά από την κοινωνία. Σήμερα έχουμε ακριβώς το αντίθετο.
 Έχουμε ηγεσίες που υπολείπονται της κοινωνίας. Δεν γνωρίζω που μπορεί να οδηγήσει αυτός ο ξεσηκωμός γιατί περί αυτού πρόκειται. 
Είμαι όμως βέβαιος ότι το χθεσινό συλλαλητήριο σηματοδοτεί μία αλλαγή εποχής. Η σιωπηλή πλειοψηφία, αυτή που κερδίζει τις εκλογικές διαδικασίες, έπαψε να είναι σιωπηλή. 
Προτείνω λοιπόν σε όλους όσους σκέφτονται την κωλοτούμπα και κυρίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να την ξεχάσουν και να πάνε καλύτερα για σκι…
Outsider

ΥΓ. Με τη στάση του Άδωνι δεν θα ασχοληθώ γιατί είναι ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της πολιτικής στην Ελλάδα. Να θυμίσω με την ευκαιρία του εθνικού θέματος, ότι έχει χαρακτηρίσει τον Σαμαρά ως τον χειρότερο Υπουργό Εξωτερικών που είχε η Ελλάδα.