20 Ιαν 2018

Γαργαλιστικές λεπτομέρειες και παρασκήνιο με Μολέδο και Ολυμπιακό - Απίστευτη ξεφτίλα στελεχών του Παναθηναϊκού

Γαργαλιστικές λεπτομέρειες που αφορούν την «υπόθεση Ροντρίγκο Μολέδο» έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την οριστική απόφαση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού να μην συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και..
να επιστρέψει στην πατρίδα του, λόγω προσωπικών θεμάτων που τον απασχολούν και καθιστούν απαραίτητο τον επαναπατρισμό του, με υψηλόβαθμα στελέχη της υπό κατάρρευση ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι δεν διαθέτουν καμία συναίσθηση του «βάρους» του ιστορικού συλλόγου που εκπροσωπούν, αλλά ούτε και προσωπική αξιοπρέπεια.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Ροντρίγκο Μολέδο ενημέρωσε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ότι προσεγγίστηκε από δικηγόρο που σχετίζεται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος του κατέθεσε πρόταση 700.000 ευρώ για τους επόμενους τέσσερις μήνες (η Super League ολοκληρώνεται στις 6 Μαΐου) και ουσιαστικά για τους 15 αγώνες που απομένουν (μάξιμουμ 18, εφόσον οι Πειραιώτες φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου την φετινή σεζόν).
Ο 30χρονος πρώην διεθνής στόπερ ξεκαθάρισε τη θέση του, κάνοντας σαφές ότι επιθυμεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία αλλά όχι να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως χρημάτων. Με τη σειρά τους, τα στελέχη των «Πράσινων» ενημέρωσαν (όπως συνηθίζεται και όπως είχαν πράξει και στην περίπτωση της προσέγγισης του ΠΑΟΚ) τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος παρότι παραιτημένος και... εξαφανισμένος, έπρεπε να λάβει γνώση της πρότασης των «ερυθρόλευκων».
Αφού ενημερώθηκαν, ο Έλληνας επιχειρηματίας και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του στην ΠΑΕ άναψαν το «πράσινο» φως προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η πρόταση του Ολυμπιακού για τον Ροντρίγκο Μολέδο, η οποία ήταν της τάξης των 500.000 ευρώ στην ομάδα, συν τον Τάσο Καραμάνο ελεύθερο και πληρωμένο έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, απέναντι στην αντίστοιχη που είχε καταθέσει ο ΠΑΟΚ. Για την... Ιστορία δηλαδή, ο Ολυμπιακός ήταν πρόθυμος να πληρώσει 1.200.000 ευρώ και έναν ποδοσφαιριστή του για να «πάρει» 15-18 παιχνίδια από τον έμπειρο Βραζιλιάνο στις εγχώριες διοργανώσεις...
Ευτυχώς για την Ιστορία 110 ετών του Παναθηναϊκού, τελικά επικράτησε η λογική και οι «φωνές» ορισμένων ανθρώπων που έδειξαν ότι διαθέτουν ακόμη ένα μίνιμουμ σεβασμό προς τον ιστορικό σύλλογο στον οποίο εργάζονται και τον οποίο εκπροσωπούν, σε συνδυασμό με την προσωπική στάση του ίδιου του Μολέδο, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί αυτό το «ντροπιαστικό» deal που θα άφηνε ανεξίτηλο στίγμα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρά τα μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματά του τα τελευταία χρόνια, δεν θα πάψει ποτέ να είναι... Παναθηναϊκός!
Μπορεί το «στίγμα» να αποφεύχθηκε, ωστόσο η ουσία της υπόθεσης παραμένει απαράλλακτη και η επιλογή υψηλόβαθμων διοικούντων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να συζητήσουν σοβαρά με τον άμεσο ανταγωνιστή τους για τα εγχώρια «σκήπτρα» επί πολλές δεκαετίες, αλλά και τον σύλλογο που σύμφωνα με τους ίδιους στο πρόσφατο παρελθόν κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο και οδήγησε τους Πράσινους στη δυσχερή θέση που βρίσκονται την δεδομένη στιγμή, για την παραχώρηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή που υπάρχει στο ρόστερ τους, κρίνεται ως μνημείο αμοραλισμού και ασέβειας προς το έμβλημα.
Όσον αφορά τις επίσημες και ανεπίσημες διαψεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την συγκεκριμένη υπόθεση, αυτές περισσότερο την... επιβεβαιώνουν, όπως έχει αποδείξει εξάλλου η πρόσφατη Ιστορία, αλλά και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ιντερνασιονάλ για τις «πιέσεις» που άσκησαν προκειμένου να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ροντρίγκο Μολέδο, και πλέον δύσκολα πείθουν ακόμη και τους πλέον αφελείς, ρομαντικούς ποδοσφαιρόφιλους. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται (αναμφίβολα με εξαιρετικό ενδιαφέρον) επίσημη τοποθέτηση του 30χρονου ποδοσφαιριστή...