20 Ιαν 2018

Πόσο κοστίζει η έξοδος στα μπουζούκια της Αθήνας - Οι τιμές ανά μαγαζί για «είσοδο με ποτό», μπουκάλι, φιάλη «premium» και «πρώτο τραπέζι πίστα»

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι ουρές από κόσμο που σχηματίζονται στα νυχτερινά κέντρα της πόλης δημιουργούν ερωτηματικά και απορίες. Απορίες που μεγεθύνονται, αν αναλογιστεί κανείς τις τιμές...
που επικρατούν στα μαγαζιά και τα ποσά που χρειάζονται για να καθίσει κάποιος «πρώτο τραπέζι πίστα»....

Έπειτα από έρευνα και τηλεφωνήματα για κράτηση σε πίστες που κερδίζουν τη ψήφο εμπιστοσύνης των Αθηναίων, γίνεται αντιληπτό ότι κάθε βράδυ ρίχνονται πολλά χρήματα στο βωμό της διασκέδασης με μεγάλους κερδισμένους τους τραγουδιστές και τους ιδιοκτήτες μαγαζιών. 

Στο «Αθηνών Αρένα», όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος και η Ελένη Φουρέιρα, η τιμή ανά φιάλη (απλή ή σπέσιαλ) για ένα τραπέζι στις VIP θέσεις, στις πρώτες 6-7 σειρές δηλαδή, ανέρχεται στα 250 ευρώ, χωρίς να υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση. Για την πρώτη ζώνη, που ακολουθεί, η τιμή είναι 180 ευρώ ανά 4 άτομα, ενώ στη δεύτερη, το ποσό είναι 160 ευρώ, την ίδια στιγμή που υπάρχει δυνατότητα και για είσοδο με ποτό στα 20 ευρώ.

Ο Σάκης Ρουβάς θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας σταρ και για να τον απολαύσει κάποιος, στο «Estate», θα χρειαστεί 15 ευρώ, αν θέλει να μπει με απλή είσοδο και ποτό, ή 160 ευρώ αν θέλει να κάνει κράτηση για ένα τραπέζι τεσσάρων ατόμων. Σε περίπτωση, που επιθυμεί το αποκαλούμενο «καλό τραπέζι», σε κάποια από τις μπροστινές σειρές, θα πρέπει να πληρώσει premium φιάλη που ανέρχεται στα 250 ευρώ ανά 4 άτομα. Αν και δεν υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση, για το πρώτο τραπέζι, σίγουρα δίνεται προτεραιότητα σε όσους αναφέρουν στους μετρ ότι θα ανοίξουν δύο ή και περισσότερα μπουκάλια.

Γιώργος Μαζωνάκης, Πάολα και Στέλιος Ρόκος ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Έναστρον Σημείο G». Τέσσερα άτομα για ένα τραπέζι θα πληρώσουν 180 ευρώ για απλή φιάλη, ενώ για την premium 250. Η είσοδος με το ποτό κοστίζει 20 ευρώ, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να καθίσετε όρθιοι. Να σημειωθεί ότι ούτε εδώ υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση.

«Fantasia Live» και Κωνσταντίνος Αργυρός πάνε πακέτο, τις τελευταίες σεζόν. Ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της γενιάς του υποδέχεται τους φανατικούς του με τους τελευταίους να πληρώνουν για ένα τραπέζι 4 ατόμων 160 ευρώ. Εκείνοι που θέλουν να καθίσουν μπροστά, θα πρέπει να κάνουν ελάχιστη κατανάλωση 1000 ευρώ, παίρνοντας premium φιάλες και αγοράζοντας λουλούδια. Όπως ανέφεραν άνθρωποι από το μαγαζί, σε μπροστινά τραπέζια μπορούν να καθίσουν μέχρι και 10 άτομα, προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό.

Στην ίδια λογική και το «Box Athens» που φιλοξενεί το συγκρότημα Μέλισσες και την Τάμτα. 1.000 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση για τις VIP θέσεις και 130 ευρώ ανά 5 άτομα για ένα απλό τραπέζι. Στην τρίτη με τέταρτη σειρά, το πόσο ανέρχεται στα 500 ευρώ ανά 5 άτομα, επίσης.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος τραγουδά τη φετινή σεζόν, στο «Κέντρο Αθηνών» με τον κόσμο να συρρέει και να γεμίζει το νυχτερινό μαγαζί. 170 ευρώ η απλή φιάλη και 240 η premium είναι το κοστολόγιο, ενώ σίγουρα το κασέ ανεβαίνει για κάποιον που επιθυμεί να καθίσει πρώτο τραπέζι και να πετάξει τα all time classic λουλούδια.

Η λίστα ολοκληρώνεται με ένα ακόμα μαγαζί που σαρώνει, φέτος! Το «YTON the music show» φιλοξενεί τον Νίκο Βέρτη και οι πιστοί ακόλουθοί του καλούνται να πληρώσουν 170 ευρώ για μία απλή φιάλη και 250 για την premium, ανά 4 άτομα. Σε ερώτηση με το αν υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση στα μπροστινά τραπέζια, η απάντηση ήταν «όχι» με τη διευκρίνιση ότι πρέπει να καταναλωθεί μπουκάλι των 250 ευρώ.

Πηγή: reader