20 Ιαν 2018

ΟΥΣΤ!!Βίτσας και Αμανατίδης κατά του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό: Εκφραση εθνικισμού, ακατάλληλο timing

Την αντίθεσή τους με το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό εξέφρασαν ο Δημήτρης Βίτσας και ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε έκφραση εθνικισμού τα συλλαλητήρια αυτά και πρόσθεσε ότι η στάση που τήρησε η Εκκλησία απέναντι σε αυτά δείχνει ηρεμία, περίσκεψη και ρεαλισμό.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πάει με ενιαία θέση στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια ονομασία για όλες τις χρήσεις, μέσα σε πλαίσιο που να αποκλείει τον αλυτρωτισμό.
Οσον αφορά στη στάση του Πάνου Καμμένου, είπε ότι συνεργάζεται μαζί του για θέματα άμυνας και δεν κάνουν διαπραγματεύσεις για άλλα ζητήματα. Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ για πολιτικάντικο παιχνίδι με αφορμή το θέμα της ονομασίας.
Η κυβέρνηση εργάζεται για βιώσιμη λύση στο Σκοπιανό, τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Αμανατίδης, που τάχθηκε κατά του συλλαλητηρίου.
«Δεν γίνεται στο κατάλληλο timing. Δεν είναι η φωνή στο εσωτερικό της χώρας το αυριανό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Γιατί γίνεται; Τι να αποδείξουν; Υπάρχει κάποιος Έλληνας που λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική; Τα στοιχεία του αλυτρωτισμού πρέπει να εξαλειφθούν», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο «Ε».
«Με ψέματα και κραυγές δεν λύνεται το θέμα», τόνισε ακόμη και επανέλαβε: «οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σοβαρές και δεν προσφέρονται για μικροπολιτική. Με ψυχραιμία, λογική και αποφασιστικότητα θα πάρει η χώρα μας το καλύτερο αποτέλεσμα».
Ακόμη, ο κ. Αμανατίδης έκανε λόγο για προκλητική στάση της Τουρκίας, αναφερόμενος στα επεισόδια που δημιουργεί στο Αιγαίο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο.