21 Φεβ 2018

Παράδειγμα: Ηλικιωμένος βρήκε 100 ευρώ σε νοσοκομείο και τα παρέδωσε

Αφησε στην άκρη τα δικά του βάσανα και το μόνο που σκέφτηκε είναι να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του!
Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν ..
τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα και νοιάζονται πραγματικά για τους γύρω τους έλαβε χώρα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ.

Ενας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος φροντίζει συγγενικό του πρόσωπο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, βρήκε πριν από λίγες ημέρες ένα τσαντάκι με 100 ευρώ αλλά και πολλά προσωπικά αντικείμενα. Παρά τις δικές του δυσκολίες, μόλις βρήκε τα χρήματα, δεν είχε δεύτερες σκέψεις. Αμέσως παρέδωσε το τσαντάκι, έχοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί ο κάτοχός του.

Αλλωστε, ο ηλικιωμένος γνώριζε ότι για να βρει τα 100 ευρώ στο ΠΑΓΝΗ σημαίνει ότι αυτός που τα έχασε ζούσε επίσης δύσκολες στιγμές. Μάλιστα, μιλώντας στο τοπικό μέσο «neaktiti» εργαζόμενος στην ασφάλεια του νοσοκομείου δήλωσε:
«Πρόκειται για έναν πολύ ευγενικό και ευαίσθητο άνθρωπο που παρέδωσε αμέσως το τσαντάκι. Οπως μας είπε, είχε αγωνία γιατί μπορεί να ήταν τα μοναδικά χρήματα κάποιου συνανθρώπου και να τα χρειάζεται πολύ».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, από τη στιγμή που βρέθηκε το τσαντάκι, έχει αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί το πρόσωπο στο οποίο ανήκουν τα χρήματα. Ωστόσο, η ιστορία του ανθρώπου που παρέδωσε το τσαντάκι αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης και συγκίνησε ιδιαίτερα το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς ήταν μια πολύ ανθρώπινη και γενναιόδωρη πράξη, χωρίς καμία απολύτως υστεροβουλία.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος στην ασφάλεια, «ο ηλικιωμένος έχει έρθει αρκετές φορές με αγωνία για να δει αν βρέθηκε ο κάτοχος των χρημάτων». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, όποιος έχει χάσει το τσαντάκι με τα χρήματα μπορεί να απευθυνθεί στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

δημοκρατια