5 Φεβ 2018

Ανακαλούνται 1.344 Αυτοκίνητα Απο Την Αγορά

Την ανάκληση 1.344 Mazda RX – 8 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Πρόκειται για οχήματα με ημερομηνία κατασκευής από 28/07/2003 έως 08/02/2008.

Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο ανακλήσεις. Η πρώτη αφορά σε 1.219 οχήματα με ημερομηνία κατασκευής από 28 Ιουλίου 2003 έως 8 Φεβρουαρίου 2008, στα οποία οι δακτύλιοι στεγανοποίησης της αντλίας καυσίμου που βρίσκονται στην επάνω επιφάνεια της δεξαμενής καυσίμου, ενδέχεται να αλλοιωθούν με θερμότητα από τον κινητήρα και τους σωλήνες εξαγωγής λόγω ανεπαρκούς απόδοσης θερμομόνωσης. Η συνεχής χρήση του οχήματος μπορεί να επιτρέψει την πρόοδο της φθοράς, με αποτέλεσμα τη ρωγμή των δακτυλίων της αντλίας καυσίμου και την επακόλουθη διαρροή καυσίμου, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Επιπλέον, στο σωλήνα εκροής της αντλίας καυσίμου ο αγωγός εκκένωσης μπορεί να επηρεαστεί από την πίεση του καυσίμου και από τη θερμότητα του κινητήρα λόγω της ανεπαρκούς αντοχής της ρητίνης του σωλήνα εκκένωσης της αντλίας. Συνεχής χρήση του οχήματος μπορεί να επιτρέψει την πρόοδο της φθοράς του σωλήνα, οδηγώντας σε ρωγμή στο σωλήνα και διαρροή καυσίμου, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Η δεύτερη αφορά σε 125 οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από 28 Ιουλίου 2003 έως 7 Μαΐου 2004, στα οποία η βάση του εμπρόσθιου σφαιρικού συνδέσμου στα μπροστινά ψαλίδια ενδέχεται να έχει ρωγμή εξαιτίας της ακατάλληλης διαδικασίας κατεργασίας στο στάδιο της παραγωγής. Στη χειρότερη περίπτωση, η θήκη του σφαιρικού συνδέσμου μπορεί να σπάσει και να αποσπαστεί από τον σφαιρικό σύνδεσμο εάν εφαρμοστεί μεγάλο φορτίο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου κατά την οδήγηση.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα προβλήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mazda επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση των υλικών όπου απαιτείται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.