23 Φεβ 2018

Μετά το μακελειό στη Φλόριντα, αυξήθηκαν 30% οι πωλήσεις εταιρίας με αλεξίσφαιρες σχολικές τσάντες

Τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται είδε τις τελευταίες ημέρες, μετά το μακελειό με τους 17 νεκρούς σε σχολείο της Φλόριντα, μια εταιρία από την Μασαχουσέτη που φτιάχνει αλεξίσφαιρες σχολικές τσάντες. 



Η εταιρία λέγεται «Bullet Blocker» και η ιδέα της δημιουργίας της ήρθε στον ιδρυτή της Τζο Κάραν το 1999, αμέσως μετά μια από τις πρώτες μαζικές σφαγές στις ΗΠΑ, εκείνη στο Λύκειο Κολουμπάιν. Η ιδέα υπήρχε, αλλά δεν έγινε πραγματικότητα παρά μετά από ακόμα μια σφαγή - «ορόσημο», το μακελειό στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, το 2007, όπου ένας φοιτητής σκότωσε 32 ανθρώπους. 

Σήμερα η Bullet Blocker πουλά έντεκα διαφορετικά σακίδια πλάτης, με τιμές που ξεκινούν από τα 210 δολάρια (περίπου 170 ευρώ) και φτάνουν μέχρι τα 490 δολάρια (περίπου 400 ευρώ). Το μικρότερο σακίδιο, των 210 δολαρίων, ζυγίζει μόλις ένα κιλό και απευθύνεται στα μικρότερα παιδάκια που πηγαίνουν σχολείο. Εξωτερικά οι τσάντες της εταιρίας μοιάζουν με όλα τα σχολικά σακίδια, όμως είναι φτιαγμένες από αλεξίσφαιρο υλικό, που μπορεί να απωθήσει και επιθέσεις με μαχαίρι. Ειδικότερα, το υλικό αυτό, που είναι εγκεκριμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, μπορεί να απωθήσει και να επιβραδύνει σφαίρες από τα εξής όπλα Magnum 357 και 44, περίστροφο 9 χιλιοστών και 45άρι. Σκοπός είναι σε περίπτωση που συμβεί περιστατικό πυροβολισμών στο σχολείο, να μπορούν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν τις τσάντες τους ως ασπίδες. 
Το οικονομικότερο σακίδιο της εταιρείας


Πρόσφατα μάλιστα η εταιρία, που θεωρείται οικογενειακή επιχείρηση, έκανε συνεργασίες με την Gucci, για την οποία βγάζει μια τσάντα αξίας 3.100, δολαρίων, μια άλλη των 4.250 δολαρίων και ένα τζάκετ των 3.200 δολαρίων, αλλά και την Hermès, για την οποία βγάζει μια τσάντα 5.225 δολαρίων, ένα κουστούμι Αρμάνι των 5.895 δολαρίων και ένα μπουφάν μηχανής της Ιβ Σεν Λοράν αξίας 6.450 δολαρίων.

Η τσάντα που σχεδίασαν για την Hermes


«Δεν πρόκειται να πλουτίσω από αυτό που κάνω, όμως έχω ήσυχη την συνείδησή μου», λέει ο ιδρυτής Τζο Κάραν.