20 Φεβ 2018

Πήγαν να ληστέψουν γυναίκα, δεν υπολόγισαν όμως τον… 88χρονο καρατέκα!

Ένας βετεράνος πολέμου 88 ετών είπε να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να σώσει μια νεαρή γυναίκα από μια συμμορία με μαχαίρια που της επιτέθηκαν στο βόρειο Λονδίνο.
Όταν είδε τους νεαρούς να έχουν ...
ακινητοποιήσει τη γυναίκα με τα μαχαίρια τους θέλοντας να τη ληστέψουν, ο John Nixon ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει.
Με μια καρατιά ξάπλωσε τον έναν στο έδαφος και στράφηκε μετά στους άλλους με εμφανώς άγριες διαθέσεις.
Κι ενώ από τη συμπλοκή έφυγε με μια επιφανειακή μαχαιριά στο κεφάλι και μερικές ακόμα στα χέρια, ήταν οι ληστές αυτοί που έπαθαν την πλάκα τους, τρέχοντας τελικά να γλιτώσουν από τον μαινόμενο παππού.
Όπως δήλωσε μετά στην εφημερίδα «Evening Standard»: «Η αρχική μου σκέψη ήταν να τραβήξω την προσοχή τους για να γλιτώσει το κορίτσι που ούρλιαζε. Τους φώναξα "αφήστε τη ήσυχη". Στράφηκαν όμως εναντίον μου λέγοντας "θα πάρουμε τα δικά σου λεφτά"». Μόνο που υπολόγιζαν χωρίς τον καρατέκα ξενοδόχο.
shutterstock197661569«"Όχι, δεν θα τα πάρετε"», τους είπε ο ηλικιωμένος, «βλέπετε τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι γεμάτα νταηλίκι, δεν περίμεναν καμία έκπληξη». Και η έκπληξη ήταν το στρατιωτικό παρελθόν του παππού, καθώς στα νιάτα του ήταν κομάντο, μέλος των επίλεκτων βρετανικών δυνάμεων που είχαν αποβιβαστεί στον Πόλεμο της Κορέας.
Και όταν αποστρατεύτηκε, εργάστηκε σε διάφορες εταιρίες μισθοφόρων και πρακτόρων ανά τον κόσμο, πριν βρει τη θέση του ως σωματοφύλακας ανθρωπιστικών αποστολών στη Νιγηρία.
«Η εκπαίδευσή μου απέδειξε την αξία της», λέει στην εφημερίδα, «του έριξα μια καρατιά στον λαιμό που τον άφησε ημιλιπόθυμο. Σακάτεψα τον έναν, ο άλλος τράβηξε ωστόσο μαχαίρι και έπρεπε τώρα να τα βάλω και με αυτόν. Προσπάθησα να τον αφοπλίσω, αλλά στην πορεία με τραυμάτισε εδώ, εδώ και αλλού. Υπήρχε πολύ αίμα. Δεν ήταν εκπαιδευμένος, το μαχαίρι του δεν ήταν όμως σουγιάς. Ευτυχώς, τα τραύματά μου ήταν επιφανειακά».
Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και μετά καρφί στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση. Η αστυνομία χαρακτήρισε την πράξη του «εξαιρετικά γενναία», μόνο που για τον ίδιο δεν ήταν παρά αυτό που όφειλε να κάνει.
Έχει ζήσει εξάλλου πολύ χειρότερα από κακοποιούς του δρόμου…