18 Φεβ 2018

Αμερικανικό ντρον εξολόθρευσε τον Άμπου Ουσάμα Αλ Μπριτανί που στρατολογούσε Βρετανίδες μουσουλμάνες

Ένας επικίνδυνος πακιστανικής καταγωγής Βρετανός υπήκοος τζιχαντιστής, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο Ναγουίντ Χουσέιν, έγινε γνωστό ότι εξολοθρεύτηκε από χτύπημα αμερικανικού ντρον, σε μια μυστική ...
επιχείριση υπό την καθοδήγηση της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF).
Ο Χουσέιν σκοτώθηκε στη Ράκα της Συρίας την περασμένη Άνοιξη, όταν ακόμα η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.
Το ντρον τηλεκατευθυνόταν από το αμερικανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκριτς στη Νεβάδα.
Ο Χουσέιν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος το 2015. Όταν βρέθηκε στη Συρία άλλαξε το όνομά του σε Άμπου Ουσάμα Αλ Μπριτανί. Πήγε στη Συρία μόνος του, αφήνοντας τη γυναίκα και το παιδί του στη Βρετανία.
Στη Ράκα λέγεται ότι παντρεύτηκε μια Βρετανίδα τζιχαντίστρια και από κοινού σχεδίαζαν μια επίθεση σε βρετανικό μουσείο με χειροβομβίδες.
Ειδικοί της βρετανικής αντιτρομοκρατικής είπαν σε ΜΜΕ της χώρας τους, ότι ο Χουσέιν χρησιμοποιούσε το Skype και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσηλυτίζει στο Ισλαμικό Κράτος νεαρές μουσουλμάνες της Βρετανίας, τις οποίες υποκινούσε να μεταβούν στη Συρία για να γίνουν σύζυγοι τζιχαντιστών ή να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στη Βρετανία.
Πέρσι ο αδελφός του νεκρού τρομοκράτη, ο Ναντέεμ, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια κάθειρξη γιατί του είχε στείλει 4.000 λίρες στη Συρία.
tribune.gr