7 Φεβ 2018

Βροχή καταγγελιών για «σκιές» σε διαγωνισμούς του Δήμου Αθηναίων

Βροχή επώνυμων καταγγελιών, με πολύ σοβαρά υπονοούμενα, για τους διαγωνισμούς που διενεργεί ο Δήμος Αθηναίων δέχεται ο Γιώργος Καμίνης.
Τα έγγραφα, που έχουν περιέλθει στη διάθεση της «δημοκρατίας»
, αμφισβητούν το κύρος και την αξιοπιστία συγκεκριμένων πρόσφατων διαγωνισμών και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για το πώς αυτοί διενεργούνται.
Ειδικότερα, σε σχέση με τον διαγωνισμό για την «προμήθεια και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) οχημάτων, μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου διάρκειας πέντε ετών, προϋπολογισμού 14.784.000 ευρώ», γνωστή εταιρία αντιπροσωπιών - εισαγωγών καταγγέλλει πως αυτός προκηρύχτηκε «με σύντμηση της περιόδου μεταξύ δημοσίευσης και διενέργειας, ως επείγον, σε τριάντα ημέρες» και ότι περιλαμβάνει «εξωπραγματικό κόστος συντήρησης»! Κάνει λόγο επίσης για «φωτογραφική απεικόνιση συγκεκριμένων και μόνο μηχανημάτων», κάτι που, όπως λέει η εταιρία, δημιουργεί «παρωδία διενέργειας διαγωνισμού».
Οι σοβαρές καταγγελίες προς τη δημοτική Αρχή Καμίνη δεν σταματούν εκεί. Αλλη ελληνική εταιρία, που εμπορεύεται μηχανολογικό εξοπλισμό, αμφισβητεί τον διαγωνισμό για την «προμήθεια οχημάτων μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου». Σημειώνει μάλιστα, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που έστειλε στον Δήμο Αθηναίων ότι «ζητείται ο προμηθευτής να διαθέτει άδεια συνεργείου» και πως «αυτό αντίκειται στο αντικείμενο της διακήρυξης, το οποίο είναι προμήθεια ειδών (επί του προκειμένου, οχήματα), και όχι υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης».

Μία τρίτη καταγγελία, πάλι για την «προμήθεια οχημάτων μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου», γίνεται από άλλη εταιρία. Οι εξηγήσεις του κ. Καμίνη αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον...
http://www.dimokratianews.gr/