15 Φεβ 2018

Έφυγαν για ταξίδι στο Ισραήλ κι άφησαν...ακέφαλο το Δήμο Πειραιά!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Στον αυτόματο πιλότο άφησαν τον Δήμο Πειραιά, φεύγοντας για ταξίδι στο Ισραήλ, καθώς φαίνεται πως...
ξέχασαν να ορίσουν αναπληρωτή Δήμαρχο! 

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης ..

απουσιάζει από τις 10 έως τις 16-2-2018, παρέα μαζί με δύο αιρετούς (Αντιδημάρχους) και ενός μετακλητού υπαλλήλου (Γενικός Γραμματέας), προκειμένου να συμμετάσχουν στο 32ο Συνέδριο Δημάρχων στο Ισραήλ.
Ωστόσο ο Δήμαρχος έφυγε χωρίς να ορίσει κάποιον Αντιδήμαρχο ως αναπληρωτή Δήμαρχο, όπως τουλάχιστον προβλέπεται από το νόμο για τις περιπτώσεις απουσίας Δημάρχου εκτός Ελλάδος.
Ο Γιάννης Μώραλης δεν έχει ορίσει κάποιον Αντιδήμαρχο ως αναπληρωτή Δήμαρχο, όπως είχε κάνει ο προκάτοχός. Έτσι οφείλει κάθε φορά που απουσιάζει ιδίως εκτός Ελλάδος να ορίζει κάποιον Αντιδήμαρχο ως αναπληρωτή, αλλά κάτι τέτοιο δεν έκανε κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας!
Το αποτέλεσμα είναι όλη την βδομάδα να μην υπάρχει κάποιος που ν' αναπληρώνει τον απόντα Δήμαρχο, με συνέπεια τυπικά αλλά και ουσιαστικά να είναι ακέφαλος ο Δήμος Πειραιά.
Επιπλέον απουσιάζει και ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος υποτίθεται ότι "συντονίζει" υπηρεσιακά διευθυντές, προϊσταμένους, μόνιμους υπαλλήλους κα
Πάντως είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο ο Δήμαρχος δεν όρισε αντικαταστάτη, αφήνοντας τον Δήμο Πειραιά στον αυτόματο πιλότο, όσο καιρό λείπει για ταξίδι στο Ισραήλ που μάλιστα ήταν προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό...REPORTAZ NET