3 Φεβ 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του μια μέρα πριν από το συλλαλητήριο

Στόχος αγνώστων ο Μίκης Θεοδωράκης. Το σύνθημα με μαύρο σπρέι, η κόκκινη μπογιά στην πόρτα και το μήνυμα από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη για το συλλαλητήριο της Κυριακής.
Απομένουν λιγότερα από 24 ώρες πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα. Εκεί, ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι από  τους βασικούς ομιλητές . Και σε κάποιους δεν αρέσει αυτό όπως φαίνεται.
Φρόντισαν να του το δείξουν όταν έκαναν επίθεση στο σπίτι του. Ήταν περίπου 15:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Άγνωστος αριθμός ατόμων, πιθανότατα αντιεξουσιαστές, βρέθηκε έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης.
Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν κόκκινη μπογιά στην πόρτα της εξόδου αλλά δεν έμειναν εκεί. Με μαύρο σπρέι έγραψαν κι ένα σύνθημα κατά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. «Η ιστορία του ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος (σ.σ. εκεί θα γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία)» έγραψαν. Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Να μην πτοηθεί ο κόσμος, να έρθει στο συλλαλητήριο!

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είναι καλά στην υγεία του. Και με δήλωσή του που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του, έστειλε μήνυμα πως εκείνος δεν πτοείται από τις απειλές ενόψει του συλλαλητηρίου.
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του, είπε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Καταδίκη

Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Και σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν κανέναν.
Από την πλευρά του, ο εκρπόσωπος του ΠΑΣΟΚΠαύλος Χρηστίδης, αναρωτήθηκε πόσο δηλητήριο θα πέσει ακόμα και για πόσο καιρό θα καταδικάζουμε επιθέσεις κατά πολιτικών και πολιτών.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε την επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Ο Μίκης, έγραψε, δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφασή του.
«Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειεδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται», κατέληξε.