25 Φεβ 2018

Οσφυαλγία: Απλές ασκήσεις στο σπίτι για να υποχωρήσει ο πόνος στην μέση

Εάν έχετε πόνο χαμηλά στην πλάτη, δεν είστε μόνοι. Περίπου το 80% των ενηλίκων εκδηλώνει οσφυαλγία κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του. Σε μια μεγάλη έρευνα, ..περισσότερο από το ένα τέταρτο των ενηλίκων ανέφερε ότι αντιμετώπισε τέτοιου τύπου πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών.
Άνδρες και γυναίκες επηρεάζονται εξίσου από την οσφυαλγία, η οποία μπορεί να κυμαίνεται σε ένταση. Ο πόνος μπορεί να αρχίσει απότομα ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος ή αν σηκώσετε κάτι βαρύ, ή μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω των αλλαγών της σπονδυλικής στήλης που σχετίζονται με την ηλικία. Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί επίσης να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη, ιδιαίτερα όταν προσπαθεί κανείς να ασκηθεί έντονα το Σαββατοκύριακο μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα ακινησίας.
Τις περισσότερες φορές η οσφυαλγία οφείλεται σε “μηχανικό” πρόβλημα χαμηλά στην πλάτη, που σημαίνει ότι υπάρχει μια διαταραχή στον τρόπο που τα επιμέρους “κομμάτια” (σπονδυλική στήλη, μυς, μεσοσπονδύλιοι δίσκοι και νεύρα) κινούνται και λειτουργούν κανονικά.

Δείτε μερικές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, για να ανακουφίσετε τους πόνους από την οσφυαλγία:

Για κάθε άσκηση είναι απαραίτητο να ξαπλώνετε επάνω σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια και όχι στο κρεβάτι ή τον καναπέ
οσφυαλγία
οσφυαλγία
οσφυαλγία
οσφυαλγία
οσφυαλγία
οσφυαλγία
οσφυαλγία
οσφυαλγία