6 Φεβ 2018

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ: ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ «ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕ» ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ FBI. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ «ΚΟΥΚΟΥΛΑ». 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος που «ξεδόντιασε» τη Novartis, για τους προστατευόμενους μάρτυρες..

Στην κατοχή των αμερικανικών αρχών βρίσκεται πληθώρα στοιχείων γύρω από την υπόθεση Novartis, όπως video, emails, τραπεζικοί λογαριασμοί, ονόματα και διευθύνσεις.
Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ήταν αυτός που με την προσφυγή του κατά της Novartis International για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας και παραβίαση του Ομοσπονδιακού Νόμου FCPA στην Ελλάδα, ενέπλεξε τις αμερικανικές Αρχές στις έρευνες!
Οι μάρτυρες στην Αμερική, ωστόσο, δεν έχουν σχέση με εκείνους της Ελλάδας, όπως εξηγεί ο Παύλος Σαράκης, ο οποίος εκπροσωπεί τους τρεις μάρτυρες-καταγγέλλοντες οι οποίοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης και ξεκίνησαν την υπόθεση. Τα συγκεκριμένα στελέχη μαζί με τον δικηγόρο μετέβησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στην Ουάσινγκτον και προέβησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, βοηθώντας τα μέγιστα στη σκιαγράφηση των πρακτικών που χρησιμοποιούσε η φαρμακοβιομηχανία. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αναφοράς για την υπόθεση του δικηγορικού γραφείου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2016.
Τα χρήματα που φέρονται να έχουν διακινηθεί την εξαετία 2008-2014, ώστε η εταιρεία να εξασφαλίσει ηγεμονική θέση στον χώρο του φαρμάκου, υπολογίζονται σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές σε 500 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος! Δηλαδή ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ!
Μετά μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες ο κύριος Σαράκης και η δικηγορική ομάδα του θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις σχετικά με την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz στις Αμερικανικές Αρχές υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τον χειρισμό της δικογραφίας που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Είναι ενδεικτικό όπως λένε ότι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ακόμη και έρευνες που αφορούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ παραμένουν μυστικές και ως εκ τούτου δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί βάσει της ελληνικής νομοθεσίας όταν η υπόθεση σκοντάφτει επάνω σε πολιτικά πρόσωπα πρέπει να στέλνεται ο φάκελος στην Βουλή. Σε ότι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μερικοί από αυτούς είχαν προσεγγιστεί και από τους Αμερικανούς προκειμένου να καταθέσουν με το εξής δίλημμα: Είτε μιλάτε, είτε καταλήγετε στο Γκουανταναμο.
Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές το προσεχές διάστημα και μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή αναμένεται να ανοίξει για τα καλά ο ασκός του Αιόλου και το φως της δημοσιότητας αναμένεται να δουν μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες αποδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους ο Κολοσσός κατάφερε να διαβρώσει το ελληνικό σύστημα.
Σε  3 δισ. ευρώ για το διάστημα  από το 2000 έως το 2015 ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημία για το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση της Novartis. Οι ίδιες εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι συνολικά στον τομέα του φαρμάκου, στη 15ετία από το 2000 μέχρι το 2015,
υπολογίζεται ότι οι ζημίες για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 23 δισ. ευρώ!
ereportaz.gr