7 Φεβ 2018

Δείτε τα επίσημα έγγραφα Οι Αμερικανοί και το FBI εμπλέκουν τη σύζυγο Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis (Έγγραφα)

Το όνομα της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα αλλά και του ίδιου του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίζονται σαφώς στα έγγραφα των Αμερικανών (FBI) οι οποίοι και ξεκίνησαν την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.
Το όνομα της ιδίας και του συζύγου της εμφανίζονται ανάμεσα στα ονόματα που απέστειλε το FBI προς την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, όπως προκύπτει από τη δικογραφία και την επίσημη μετάφραση:
- Κωνσταντίνος (Κώστας) Φρουζής
- Εμμανουήλ Βουλκίδης
- Θεόδωρος Βουλκίδης
- Νίκος Μανιαδάκης
- Νίκος Μανιάς
- Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου
- Γιάννης Στουρνάρας
Στα ίδια έγγραφα περιγράφεται με σαφήνεια το σκηνικό του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ελληνική μετάφραση:
«Ιδιοκτήτης της MINDWORK ήταν η Σταυρούλα Νικολοπούλου (Λίνα) (…) Η Λίνα ήταν σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών και κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα (…). Ο Στουρνάρας ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 έως το τέλος του 2013. Ο Στουρνάρας ίδρυσε τον ΙΟΒΕ, που ήταν ινστιτούτο που ανέλυε τις οικονομικές τάσεις και παρείχε ακριβές σπουδές στη ΣΒΙΕ φαρμακευτικών τάσεων. Η MINDORK πραγματοποίησε πληρωμές σε φαρμακευτικές εταιρίες για την Novartis ενώ χρησιμοποιήθηκε και για παροχή συμβουλών, έρευνα αγοράς και άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα μία εκδρομή οργανώθηκε σε ελληνικά νησιά για δημοσιογράφους. Υπήρχαν φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά το ταξίδι και κύριος ομιλητής ήταν ο διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος. Το ταξίδι περιελάμβανε αυξημένη τιμολόγηση ποσών μέσω της MINDWORK. Το αληθές ποσό του ξενοδοχείου και των γευμάτων ήταν το μισό από την αξία τιμολόγησης. Η MINDWORK ήταν οργανωτής και αποζημιώθηκε για τη συμμετοχή στο συνέδριο. Το ποσό των 4.000 ευρώ ήταν χαμηλό σε σχέση με τα ποσά προηγούμενων ετών».  


Δείτε ΕΔΩ τι απαντά η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα
www.documentonews.gr