24 Φεβ 2018

Ορίστε γιατί σκούζει το iefimerida.gr - Πως ο υπόδικος ιδρυτής της ιστοσελίδας εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis

«Σφάζονται» τα συντηρητικά site στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν τη «διεθνή σκευωρία» ΗΠΑ, Ευρώπης (και όχι μόνον) και FBI, με «ενορχηστρωτή»... την κυβέρνηση για να πληγεί το ηθικόν και άμεμπτο των πολιτικών και..
των κυβερνήσεων που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια.
Οι ίδιοι που υπηρέτησαν κάθε υπόγεια διαδρομή, διαπλοκή και διαφθορά, προσπαθούν να μας πείσουν πως σκάνδαλο Novartis δεν υπάρχει… και αν υπάρξει τότε θα φταίει κάποιος σημερινός συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, λες και τα δεκάδες εκατομμύρια φεύγανε χωρίς υπουργικές υπογραφές και οι τροχήλατες βαλίτσες με χρήμα δεν πήγαιναν πουθενά...
Στο παιχνίδι των «συντηρητικών λυγμών» πρωτοστατεί η γνωστή ιστοσελίδα iefimerida, και όχι τυχαία, καθώς ένας εκ των ιδρυτών της, ο Κυριάκος Γριβέας, εμπλέκεται, σύμφωνα με μάρτυρα, στο #Novartis_Gate.
Και βέβαια σκίζεται η σελίδα για να βγάλει πεντακάθαρους τους νεοδημοκράτες πολιτικούς και την πορεία των χρηματικών πακτωλών…
Το iefimerida δημιουργήθηκε το 2011, από τους Χρήστο Ράπτη και Κυριάκο Γριβέα, δύο χρόνια μετά τη δανειοδότηση του Γριβέα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την οποία είναι υπόλογος σήμερα. Ο επιχειρηματικός τους γάμος "ανακοινώνεται" στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:
Ο Γριβέας, συνεταίρος του Ράπτη, υπόδικος για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Σημειώνεται πως το ζεύγος Γριβέα είναι υπόδικο για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορούμενοι ότι διοχέτευαν εταιρικά δάνεια σε προσωπικούς λογαριασμούς. Φέρεται να έλαβαν μέσω της C&C δάνειο από το ΤΤ δεκαεπτά εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα δεκαπέντε δαπανήθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν όμως αρνητική θέση.
Ως εκδότρια εταιρεία ήταν η New Media Network Synapsis SA, συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα. Μαζί με τον κατηγορούμενο για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ συμμετείχε στο ΔΣ της εταιρείας τον Ιούνιο του 2011 ο Χρήστος Ράπτης. Ο Γριβέας ήταν εκτελεστικό μέλος και ο Ράπτης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλους.
Ο Γριβέας στο Novartis
Και ερχόμαστε στις επίμαχες καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, όπου ένας εξ αυτών αποκάλυψε πως «το ξέπλυμα των χρημάτων έγινε και μέσω του ομίλου Γριβέα, ο οποίος αναλάμβανε συνέδρια για λογαριασμό της ΕΣΔΥ και υπερτιμολογημένες δραστηριότητες επικοινωνίας της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ».
Ο Γριβέας ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας διοργάνωσης συνεδρίων C&C International, εργαζόμενη της οποίας υπήρξε και η Λίνα Στουρνάρα, η εταιρεία της οποίας (Mindwork) ανέλαβε μετά τη δίωξη του Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα τις διοργανώσεις των συνεδρίων της ΕΣΔΥ. 
Κατόπιν αυτών δεν είναι απορίας άξιον γιατί για το Iefimerida δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis…
Επειδή κόρακας, κοράκου μάτι, δεν βγάζει! 
Δείτε αναλυτικά τα έγγραφα στο documentonews.gr που έκανε το ρεπορτάζ