8 Φεβ 2018

Novartis: Έλληνες μάρτυρες έδωσαν στο FBI βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email με ονόματα

Στην υπόθεση που υπάρχει στα χέρια του FBI υπάρχουν πρόσωπα που είναι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα. Μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί. Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ, Παύλος Σαράκης, είπε πως οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία περιλαμβάνον ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.
Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων που βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών των ΗΠΑ έχουν δώσει στοιχεία που περιγράφουν τον τρόπο υπερκοστολόγησης φαρμάκων και σκευασμάτων στην Ελλάδα και κυρίως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σύστημα αυτό.
Ο κ. Σαράκης έκανε λόγο για κρατικούς λειτουργούς, αλλά και πολιτικούς. Όπως είπε κάποια από τα ονόματα των πολιτικών που ακούστηκαν και από τα χείλη των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και στις καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI.
Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης μιλάει για τρία άτομα τα οποία, αρχικά οι δύο και ύστερα ο τρίτος, από το 2016 ως και τον Δεκέμβριο του 2017 κατέθεσαν στο FBI. Είναι όπως λέει υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές.
Το FBI, λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, ζητάει στοιχεία, δεν αρκούν εκεί μόνο τα λόγια και έτσι οι πελάτες του έχουν αποδείξει τα όσα ισχυρίζονται με υλικό που περιλαμβάνεται σε email, βίντεο αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα που καταγράφηκαν σε «κλειστές» συσκέψεις.
Ονόματα, διευθύνσεις, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς 4.700 γιατρών, κατέθεσαν όπως λέει ο κ. Σαράκης οι πελάτες του, που εξυπηρετούσαν την στρατηγική της Nvartis, αλλά και τα ονόματα 53.000 γιατρών ανά την Ελλάδα που ήταν στο στόχαστρο της εταιρείας για την προώθηση των προϊόντων της. Προσέθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν ονόματα πολιτικών στην έρευνα του FBI εναντίων των οποίων υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν λάβει πολιτικές αποφάσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εταιρείας.
Ουσιαστικά η φαρμακευτική χειραγωγούσε το πολιτικό ελληνικό σύστημα ώστε να διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο με στόχο να ευνοούνται τα συμφέροντά της.
Είναι τρία άτομα που επέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ήταν σε καίρια πόστα της Novartis στην Ελλάδα, γνώριζαν τη στρατηγική αλλά και τις μεθόδους της εταιρείας ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.
Τα λεγόμενά τους κρίθηκαν βάσιμα από τις αμερικανικές αρχές όπως τόνισε, καθώς τα στοιχεία που έδωσαν ήταν χιλιάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της στρατηγικής της εταιρείας αλλά και στην υλοποίησή της.
newsit.gr