13 Μαρ 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Το θερμοκήπιο της εξουσίας - Οι μνημονιακοί... σωματοφύλακες

Πώς από το ΚΚΕ και τον «Ρήγα Φεραίο» οι τρεις δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο αμαρτωλό Μega!
Του
ειδικού συνεργάτη
Η χώρα μας είναι πλέον γονατισμένη.
Περίπου 1.000.000 Ελληνες έχουν απελαθεί... διά της ανεργίας, ενώ το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος φτάνει τα 320,28 δισ. ευρώ.
Οι βασικοί, όμως, «παίκτες» στην οικονομία, στα ΜΜΕ, στην πολιτική και στον ακαδημαϊκό χώρο μεταπολιτευτικά πέρασαν από την Αριστερά και δεν ξεπέρασαν ποτέ τις παθογένειές της. Η ευθύνη τους για το γεγονός πως η Ελλάδα αιωρείται σήμερα στο χείλος του γκρεμού είναι καθοριστική. Αυτοί, οι φίλοι και οι διασυνδέσεις τους, η μεθοδολογία και η ιδεολογία τους πρωταγωνιστούν στη μεγάλη έρευνα της «δημοκρατίας».

Τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάσαμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς εκδότες (Μπόμπολας, Ψυχάρης) και δημοσιογράφους, που γαλουχήθηκαν στην... Αριστερά και διαμόρφωσαν μεταπολιτευτικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η έρευνά μας συνεχίζεται και σήμερα στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Παύλος Τσίμας: Ενας...βέρος μαρξιστής στην καπιταλιστική τηλεόραση
Ισως και να είναι άδικο. Ισως κακόγουστο και υπερβολικό. Πάντως έχει δουλεμένη ομοιοκαταληξία. «Το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» φωνάζουν (ακόμα και τώρα, αν είναι δυνατόν) αναρχικοί, μπαχαλάκηδες και πάσης φύσεως αγανακτισμένοι διαδηλωτές. Κρίμα να συνδέουν με το χρήμα έναν βιρτουόζο κομμουνιστή δημοσιογράφο, τον πρώτο διευθυντή του «ιστορικού» 902 που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1989. Κρίμα που πουλήθηκε και ο 902 σε offshore, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

Ο Παύλος Τσίμας με το ωραίο μουστακάκι, που παρείχε επί έτη αταλάντευτη δημοσιογραφική στήριξη στο καθεστώς του «εκσυγχρονισμού», γεννήθηκε ανήμερα του αγίου Νικολάου το 1953, επί πρωθυπουργίας Παπάγου δηλαδή. Τώρα είναι 65 ετών.
Το Μνημόνιο το στήριξε μειλίχια, άνετα, ανεπαίσθητα. Χωρίς πάθος. Από το φιλόξενο τηλεπαράθυρο του Mega αναρωτιόταν κι αυτός κάπως ανέμελα τι θα γίνει με την επόμενη δόση, μια φράση-κλειδί του μεγάλου κόλπου που στήθηκε σε βάρος της Ελλάδας. Ανδρώθηκε ως κομμουνιστής, παραμένει αριστερός.
Σε συνέντευξή του στο σάιτ propaganda είχε δηλώσει: «Καταρχάς, δεν πιστεύω την απατεωνιά που ακούω παντού, ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός Αριστεράς - Δεξιάς. Οσο ζούμε στον κόσμο που γέννησε η Γαλλική Επανάσταση, θα υπάρχει και Αριστερά και Δεξιά». Ευτυχώς που μας διαβεβαίωσε γι' αυτό, διότι θα ανησυχούσαμε αν η πεφιλημένη Αριστερά εξαϋλωνόταν.
Αν και βέρος μαρξιστής, έκανε καριέρα στην καπιταλιστική τηλεόραση (Σκάι και ασφαλώς Mega) και τον Ιούλιο του 2006 , όπως αποκάλυψε η αξέχαστη, έντιμη, ακατάβλητη δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, ο Παύλος Τσίμας κονόμησε κι ένα ωραίο ταξιδάκι στα δάση της Βάδης - Βιρτεμβέργης για να δει αγώνες της Formula 1 στη γνωστή πίστα Hockenheim. Χορηγός, η εταιρία Siemens, τον ελληνικό κλάδο της οποίας διοικούσε ο τότε εθνικός «λαδωτής», νυν φυγάς Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο Χριστοφοράκος μερίμνησε για το ταξιδάκι του ιδεολόγου Π. Τσίμα. Ο Τσίμας απάντησε στην Μπουγάτσου για το ταξίδι μετά θεαμάτων της Siemens, τονίζοντας: «Δεν ήταν επαγγελματικό ταξίδι. Μόνο εξωεπαγγελματικά έτυχε να συναναστραφώ κάποιες φορές τον κ. Χριστοφοράκο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα». Για να το λέει, έτσι θα είναι…
Ολγα Τρέμη: Ο νους της τρέχει με την ταχύτητα μαχητικού Eurofighter
Κυρία ετών 67, Υδροχόος (γεννήθηκε στις 17/2/1951), με καταγωγή από τη Λάρισα και ιδεολογία κάποτε μοσχοβίτικη, αργότερα νεοϋορκέζικη, μετά παριζιάνικη, ύστερα βερολινέζικη κ.ο.κ. Σύζυγοι, τρεις (Θοδωρής Καλούδης, δημοσιογράφος, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του Mega, Νίκος Νικητέας, χειρουργός), τέκνο ένα, ο Αλέξανδρος. Φιλοδοξεί να γίνει γιαγιά. Δεν γυμνάζεται πολύ. Κάνει πιλάτες. Ελαμψε στον αντιδικτατορικό αγώνα, όπου ήταν ενταγμένη στην ΚΝΕ.
Αρχισε τη δημοσιογραφία από τον «Ριζοσπάστη» και έφτασε να κυριαρχήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, απαστράπτουσα με το Van Cleef κολιέ της. Κάποιες φορές εξόργιζε με τη μνημονιακή χαρντκορίλα και τον ασίγαστο πασοκισμό που ανέδιδε το δελτίο του καναλιού. Κάποιες άλλες προκαλούσε θυμηδία με τα δεκάδες σαρδάμ που έκανε προσπαθώντας να εκφωνήσει τις ειδήσεις.
Τμήμα του κοινού νόμιζε ότι αυτό αποτελούσε έμμεση στήριξη στους αυτοκράτορες των κακών ελληνικών Κώστα Σημίτη και Γιωργάκη Παπανδρέου. Αλλοι το απέδιδαν σε τρακ. Η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξή της (εκπομπή «Happy Day στον Alpha») δήλωσε: «Προσπάθησα να αναλύσω τον μηχανισμό εξαιτίας του οποίου έκανα τα σαρδάμ και κατάλαβα ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό παράγεται λόγω της ταχύτητας με την οποία λειτουργεί ο εγκέφαλός μου. Διέφευγα και πήγαινα στο επόμενο κι έχανα τη στιγμή». Ομολογουμένως, είναι «σπίρτο».
Ο νους της τρέχει με ταχύτητα μαχητικού Eurofighter. Το νήμα της μοίρας συνέδεσε την Ολγα Τρέμη με τα Eurofighter, αφού η εταιρία Quattro στην οποία κάποτε διατέλεσε αντιπρόεδρος είχε αναλάβει την προώθηση και την επικοινωνία της EADS A.E., δηλαδή των πολεμικών αεροσκαφών Εurofighter.
Η ζωή είναι ωραία αν ξέρεις να τη ζεις και αν εκφωνείς δελτία ειδήσεων όπου οι φτωχοί παρακολουθούν πλουσίους να τους νουθετούν για το τι θα κάνουν τα λεφτά που δεν έχουν επειδή ζούσαν… πάνω από τις δυνατότητές τους.
Παντελής Καψής: Γίνεται να είσαι πλούσιος (!) αλλά και κομμουνιστής;
Διανύει το 63ο έτος του άνετου βίου του. Γεννήθηκε στις 3/2/1955. Γιος του μακαρίτη πολιτικού του ΠΑΣΟΚ και πρώην διευθυντή των «Νέων» Γιάννη Καψή. Σπούδασε στην Αγγλία, στο UCL. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Brunel. Ο Παντελής Καψής ξεκίνησε ως «ανανεωτικός» της Αριστεράς.

Η πρώτη του επαφή με τη δημοσιογραφία έγινε στην εφημερίδα «Θούριος» της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος». Στη συνέχεια, μπήκε στη δούλεψη του Λαμπράκη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Εφτασε ψηλά η χάρη του.
Πέρασε από την αρχισυνταξία του πολιτικού ρεπορτάζ και ήταν υπεύθυνος του ένθετου περιοδικού «Πρόσωπα» (1999-2001). Εγινε διευθυντής στα «Νέα» (2001-2009) και στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Το Βήμα της Κυριακής». Το πανελλήνιο τον γνώρισε -από πού αλλού;- από το Mega και το 2011 έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το 2013 ορίστηκε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της αρθρογραφίας του ήταν το άρθρο του στην «Athens Voice», όπου αναρωτιόταν το εξής βαθύ, σχεδόν απύθμενο: «Μπορεί να είσαι πλούσιος και κομμουνιστής χωρίς να είσαι υποκριτής;»

Ελα ντε… Προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημά του, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δημοσιοποίησαν το ΦΕΚ με τις ετήσιες αποδοχές του υπουργού Καψή, που ήταν αρμόδιος για τη νέα κρατική τηλεόραση: 451.250 ευρώ ετησίως. Τελικά η απορία Καψή μπορεί να απαντηθεί. Στην Ελλάδα δεν μπορείς να γίνεις εύκολα πλούσιος αν δεν είσαι κομμουνιστής.
δημοκρατια