20 Μαρ 2018

Ο Μαρινάκης μοίρασε τα ποσοστά του στο Άργος....

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε σήμερα να μην εγκρίνει (σε πρώτη φάση) την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη επειδή είναι...
...από τις εξαγορές εκείνες που εγείρουν διάφορες αμφιβολίες.  



Ετσι η υπόθεση παραπέμπεται στη λεγόμενη β' φάση, αυτή της πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου διαρκεί τρεις μήνες. Η Επιτροπή διερευνά αν υπάρχει υπερσυγκέντρωση ειδικά στο κρίσιμο θέμα της διανομής του Τύπου και, κατ'  επέκτασιν, νόθευση του ανταγωνισμού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διέθετε ήδη το 30% του πρακτορείου διανομής Τύπου «Αργος», του μοναδικού πλέον πρακτορείου διανομής Τύπου στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της «Ευρώπης». Με την εξαγορά του ΔΟΛ ο Μαρινάκης απέκτησε επιπλέον 40% στο «Αργος» (το ποσοστό του ΔΟΛ), φτάνοντας έτσι στο 70%.

Οπως υποστήριξαν σήμερα στην Επιτροπή οι υπεύθυνοι της εταιρίας του, ο κ. Μαρινάκης μοίρασε (!) στα τέλη Δεκεμβρίου το συγκεκριμένο 40% σε τρεις εταιρίες, και βασικά σε δύο, στο Πρώτο Θέμα και στον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών. Αυτοί οι τρεις είναι πλέον οι μεγαλομέτοχοι του «Αργος», Μαρινάκης, Κουρτάκης και Πρώτο Θέμα, του πρακτορείου δηλαδή που ελέγχει πλήρως όλες τις κυκλοφορίες, όλων των εφημερίδων. 

Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr