22 Απρ 2018

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ

Έπειτα από 24 χρόνια προσμονής η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδόσφαιρου. 

Η ΑΕΚ, η οποία πέντε χρόνια πριν βίωσε τον εφιάλτη του υποβιβασμού στην Γ’ Εθνική, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της και πλέον είναι πανάξια πρωταθλήτρια Ελλάδας. 



Η Ένωση, επικρατώντας την Κυριακή με 2-0 του Λεβαδειακού, κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους 55.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Η διαφορά των οκτώ βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε διατηρήθηκ,  κι έτσι ο «δικέφαλος» καπάρωσε τον τίτλο, την ώρα που αναμένεται ακόμα η πρωτόδικη απόφαση για το επεισοδιακό ντέρμπι με τον δικέφαλο του Βορρά (δεν έχει ανακοινωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ).

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για το συγκρότημα του Χιμένεθ, που άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα, γκολ το οποίο σήκωσε στο πόδι ολόκληρο το ΟΑΚΑ.

Ο ίδιος παίκτης στο 32ο λεπτό,με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έκανε το 2-0, εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους της «Ένωσης».

Στο 77ο λεπτό μπήκε στο παιχνίδι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση, ενώ το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι έξι λεπτά αργότερα, μόλις εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο Μάνταλος, μετά από έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας.