21 Απρ 2018

Θλίψη! Δεν άντεξε ο Σταματιάδης! Παρασκευόπουλος και Τόσκας έχουν ευθιξία;

Υπέκυψε στα βαριά τραύματά του ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν οι αδίστακτοι ληστές στο σπίτι του..
Από τη
Ρίτα Μελά
Θλίψη αλλά και οργή έχει προκαλέσει στους ..
πολίτες, που νιώθουν ότι είναι στο έλεος των κακοποιών, ο θάνατος του άτυχου 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τον οποίο πυροβόλησαν δύο φορές στο σώμα και χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι οι επικίνδυνοι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας 2 Απριλίου.

Επί 19 ημέρες ο επιχειρηματίας έδινε έναν τιτάνιο αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου ήταν διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή. Ωστόσο, ο οργανισμός του δεν άντεξε και χθες στις 11.52 το πρωί ο ασθενής απεβίωσε.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Μετά από δεκαεννέα μέρες άνισης μάχης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε στο σπίτι του, σε ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σφαίρες που δέχτηκε ο άτυχος 52χρονος προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στον θώρακα, στο νεφρό και το ήπαρ, ενώ έφερε και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα με σιδερένιο αντικείμενο που του κατέφεραν οι ληστές. Την πρώτη νύχτα ο πολυτραυματίας χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο πολύωρα χειρουργεία, όπου του αφαιρέθηκε ο δεξιός νεφρός, και του χορηγήθηκαν 20 φιάλες αίμα λόγω της αιμορραγίας.

Από τις 2 Απριλίου έως και χθες νοσηλευόταν στην Εντατική διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Τα πρώτα 24ωρα πάλεψε σκληρά για τη ζωή του και τις επόμενες ημέρες η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο ασθενής παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του: «Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται, βέβαια, η ατυχέστατη δήλωση -την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης στον επιχειρηματία- του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να θυμίσει ότι «ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος»...

Ν.Δ.: Αλλάξτε επιτέλους τον νόμο
Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει: «Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους».
Ταυτόχρονα, η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση «να αναθεωρήσει - έστω και τώρα - την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας» και ταυτόχρονα «να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες».