23 Απρ 2018

Υπερσύγχρονο το... εργοστάσιο παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης λαθραίου καπνού στο Κορωπί!

ergost5Κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και αποθήκη την οποία είχαν μετατρέψει σε εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων, παρασκευής συσκευασιών καπνού και αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων, ανακάλυψε η αστυνομία στο Κορωπί!

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένας από τους τρεις (οι άλλοι δύο βρέθηκαν σε Αυλώνα και Ασπρόπυργο) τους οποίους διατηρούσε εγκληματική οργάνωση η οποία εξαρθρώθηκε και τα μέλης της δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή, παρασκευή, διακίνηση και εμπορία λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Στην επιχείρηση στο Κορωπί βρέθηκε ένα εργαστήριο συσκευασίας χύμα καπνού, όπου κατασχέθηκαν μηχανή κοπής χύμα καπνού, μηχανή τοποθέτησης αεροστεγούς συσκευασίας (σακουλοποίησης) καπνού, τρεις πάγκοι-μηχανισμοί υδραυλικής συμπίεσης καπνού και συσκευασίας, μηχανολογικός εξοπλισμός (ηλεκτρογεννήτρια, αεροσυμπιεστής κ.τ.λ.), 1.560 κιλά καπνού, 72.222 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμιά και ένα κλαρκ!
Η σύλληψη και η αποκάλυψη των δραστηριοτήτων της σπείρας πραγματοποιήθηκε με συντονισμένες επιχειρήσεις, το Σάββατο, 21 Απριλίου, και στις τρεις περιοχές.
Συμμετείχαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Αττικής, καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο απολογισμός της επιχείρησης είναι τρεις συλληφθέντες Έλληνες ηλικίας 47, 56 και 60 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητά τους, είχαν αναπτύξει έναν πλήρη υποστηρικτικό μηχανισμό για τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, με κτηριακές εγκαταστάσεις, εργοστάσια παραγωγής, εργαστήρια κατασκευής μέσων απόκρυψης, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους στάθμευσης και μεταφόρτωσης, και κυρίως κατάλληλο και εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, για την παράγωγη των λαθραίων τσιγάρων.
Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, συνιστά κυριολεκτικά ολοκληρωμένη «γραμμή» επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας καπνικών προϊόντων.
Ειδικότερα, προέβαιναν στην εισαγωγή επεξεργασμένου καπνού από την Ιταλία στην ελληνική επικράτεια, την αποθήκευση και την παρασκευή στα... εργοστάσια και στη συνέχεια, τα διακινούσαν και τα διοχέτευαν προς πώληση σε δίκτυο μεταπωλητών τους, στην περιοχή της Αττικής αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο, επιτύγχαναν την αποφυγή καταβολής νόμιμων φόρων, τελών και δασμών, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.
Τα μέλη της οργάνωσης χαρακτηρίζονταν για την τήρηση αυστηρής δομής και ιεραρχίας, καθώς και ιεραρχίας με διακριτούς ρόλους.
ergost1
ergost3
ergost4
ergost2
notioanatolika.gr