22 Απρ 2018

Ετσι θα πάρουμε το «σκαλπ» των Τούρκων: Εξετάζουμε την αγορά ακόμα δύο φρεγατών

Ετσι θα πάρουμε το «σκαλπ» των Τούρκων. Ολα αλλάζουν πλέον στο Αιγαίο όπως φαίνεται. Οι φρεγάτες γαλλικής κατασκευής FREMM πήραν μέρος στο πρόσφατο συμμαχικό χτύπημα στην Συρία.
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την δράση τους.
Δείτε το βίντεο που καταγράφει την πρώτη επιχειρησιακή βολή του πυραύλου MdCN κατά εργοστασίου χημικών στην Συρία. Μια πρόγευση δηλαδή για το πως θα αλλάζουν οι ισσοροπίες στο Αιγαίο. 
Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες λοιπόν, φθάνουν στο Αιγαίο δύο γαλλικές φρεγάτες Fremm και ανεβάζουν κατακόρυφα τις δυνατότητες του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Αιγαίο. Πρόκειται για την απτή στήριξη της Ελλάδας από την Γαλλία, όπως εκφράστηκε προχθές από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Την ίδια στιγμή, σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο κ. Κουβέλης. Σε συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής” ο Φώτης Κουβέλης Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να ενισχύει συνεχώς την αποτρεπτική της δύναμη και τονίζει: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών.
Εκείνο που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να υπηρετεί συνεχώς μία διαδικασία ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δύναμης. Εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 2004 η υπόθεση – για παράδειγμα – της αναβάθμισης κάποιων αεροπλάνων που έχουμε. Πρέπει να γίνει; Κατά τη γνώμη μου ναι. Αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην ανταγωνιστική κούρσα των εξοπλισμών. Οι δύο φρεγάτες που μιλάμε και που έχουν σχέση με το leasing (μτφ. Χρονομίσθωση) δεν είναι απόφαση της περασμένης εβδομάδας.
Έχει προηγηθεί μία ολόκληρη διαδικασία. Υπάρχει και μελετάται ένα άλλο στάδιο το οποίο θα είναι η αγορά άλλων δύο φρεγατών. Μάλλον όχι με τη διαδικασία του leasing. Αλλά δεν μπορώ να προτρέξω , δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια, γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστεί συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ ελληνικής και γαλλικής αντιπροσωπείας στις 3 Μαίου. Να αναφέρουμε επίσης ότι το πρωί της Τετάρτης ο Α/ΓΕΝ ενημέρωσε στενό κύκλο επιτελών του για το θέμα των φρεγατών Fremm !
Την Πέμπτη το μεσημέρι ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης είχε συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ με τον πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η εκμίσθωση των φρεγατών Fremm!
Αρα όσοι λένε ότι δεν τίθεται ζήτημα των Fremm , ομιλούν εκ του πονηρού.
πενταποσταγμα