17 Απρ 2018

Γιατί ο Μανώλης Αγγελόπουλος είχε πυροβολήσει τον Σπύρο Ζαγοραίο! Μια άγνωστη ιστορία!

258EBCD6-4CFE-462A-968F-C9DB4849E630Μια άγνωστη ιστορία για τον «βασιλιά των τσιγγάνων», όπως ήταν γνωστός ο τραγουδιστής Μανώλης Αγγελόπουλος,
είχε φέρει στο φως η εφημερίδα «Ακρόπολις» στις 22 Αυγούστου 1962.

«Ο τραγουδιστής Αγγελόπουλος πυροβολών επροκάλεσε νέα επεισόδια και συνελήφθη» ήταν ο τίτλος του άρθρου. Ο συντάκτης έγραφε ότι πυροβόλησε με ένα περίστροφο που έφερε πάντα μαζί του χωρίς άδεια οπλοφορίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία και να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Την περίοδο εκείνη ο Μανώλης Αγγελόπουλος εμφανιζόταν στο κέντρο «Μαντουβάλα» στην οδό Αθηνάς μαζί με τον Σπύρο Ζαγοραίο και την τραγουδίστρια Μαριάννα Κληματιανού. Ο Αγγελόπουλος είχε ήδη κυκλοφορήσει το τραγούδι «Μαγκάλα» που τον είχε καθιερώσει στον χώρο του τραγουδιού και βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Η κίνηση που τον εξόργισε και τον οδήγησε να ανοίξει πυρ στο μέσα στο κέντρο, ήταν ένα κομπλιμέντο που έκανε η Κληματιανού στον Ζαγοραίο.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έγραφε: «Επειδή η Μαριάννα αφελώς έκαμε φιλοφρόνημα εις τον Ζαγοραίον διά το τραγούδιν του, ο Αγγελόπουλος εθίγη… και αφού την εξύβρισε, εξήγαγε περίστροφον και άρχισε να πυροβολή στον αέρα». Αρχικά προκλήθηκε πανικός, όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και οι τρεις τραγουδιστές συμφιλιώθηκαν.

Στις 5 τα ξημερώματα, αφού ολοκλήρωσαν το μουσικό πρόγραμμά, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του Ζαγοραίου για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μαζί τους ήταν και η μητέρα της Κληματιανού. Όταν έφτασαν στο σπίτι του Αγγελόπουλου στην Αγία Βαρβάρα, ο τραγουδιστής κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε ξανά να πυροβολεί προς το αυτοκίνητο. Αμέσως, ο Ζαγοραίος ανέπτυξε ταχύτητα και πρόλαβε να απομακρυνθεί εγκαίρως. Ο Αγγελόπουλος κατέφυγε στο σπίτι της πολυαγαπημένης φίλης του, Μαίρης, όπου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας.
Δύο ημέρες μετά οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι δεν πυροβόλησε για να σκοτώσει, αλλά για γούστο! Όπως είπε, αν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Ζαγοραίο θα πυροβολούσε εναντίον του και όχι στον αέρα. Μάλιστα είπε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε την πόρτα του αυτοκινήτου.
Ο εισαγγελέας του είπε: «Αυτά θα συνέβαιναν μεταξύ σας, εδώ όμως, όπως βλέπεις δεν έχουμε να κάνουμε με τσιγγάνους. Οι χριστιανοί συντραγουδισταί σου δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους αστεία και πολύ φυσικό να καταγγείλουν ότι ηθέλησες να τους εξαποστείλης εις τον άλλον κόσμο, διότι εκ της φιλοφρονήσεως εθεώρησες τον εαυτό σου θιγέντα επαγγελματικώς».
Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.
ολυμπια