24 Απρ 2018

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ -Πρόεδρε, να θυσιάσουμε τον Καραμανλή, την Ντόρα και τον Μειμαράκη!

Ο Θεοδωρικάκος κάνει μεγάλο και εγκεφαλικό παιγνίδι τη ΝΔ. Λάτρης του αιφνιδιασμού πρότεινε στον Κυριάκο το σενάριο των Δίδυμων Πύργων που επέτρεψε στον Μπους να παραμείνει στον Λευκό Οίκο μετά από μια εκλογική νίκη
(Νοέμβριος 2000) επί του Γκορ που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της νοθείας: Ο Τζορτζ Μπους ορκίστηκε τελικά 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2001, έχοντας κερδίσει στους εκλέκτορες, αν και στο σύνολο των ψήφων έπεται του Γκορ κατά 300.000 περίπου…
Στην περίπτωση της ΝΔ τώρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος γνωρίζει ότι ο Κυριάκος έχει ανάγκη να φάει θεριό για να γίνει και ο ίδιος θεριό και να επιβληθεί στο κόμμα. Κι ανάμεσα στα γαλάζια θεριά προς σφαγή που υποδεικνύει ο Τάκης Τσαν (πιο σκληρός από τον Τσάκι)στον Κυριάκο είναι και πρώην πρόεδροι της ΝΔ.
Την αποκάλυψη κάνει το Documento του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος καταφέρνει νέο χτύπημα στην ταλαίπωρη ΝΔ. Μετά την μερακλίδικη offshore Velvet Success SA που χρηματοδοτούσε την Μαρέβα και το Πρώτο Θέμα, ο Αρης Επιτροπάκης στο Documento αποκαλύπτει ότι τα περασμένα Χριστούγεννα ο Κυριάκος ετοιμάζονταν να θυσιάσει τους πρώην προέδρους του κόμματος Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά, Ευάγγ. Μεϊμαράκη καθώς και την Ντόρα Μπακογιάννη!
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε  υιοθετήσει προς στιγμή μυστική εισήγηση στενών του συνεργατών που του υποδείκνυαν να διαγράψει όσους τον αμφισβητούν!
 Ιθύνων νους του σχεδίου διαγραφφής ήτο ο αδυσώπητα σκληρός Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο σύμβουλος Τάκι Τσαν ποτέ δεν μπόρεσε να χωνέψει τους καραμανλικούς.
Το (χριστουγεννιάτικο) σχέδιο του Μητσοτάκη να διαγράψει τους πρώην προέδρους του κόμματος Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά, Ευάγγ. Μεϊμαράκη καθώς και την Ντόρα Μπακογιάννη έμεινε στα χαρτιά. Ωστόσο δεν του έχει φύγει εντελώς η ιδέα, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να γίνει «αρχηγός».
«Τίποτε δεν είναι πιο αβέβαιο από τον όχλο» έγραψε ο Κικέρων. Η φράση του σπουδαίου Ρωμαίου ρήτορα και πολιτικού ταιριάζει γάντι αυτή την περίοδο στη ΝΔ που ο «γαλάζιος» όχλος βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή. Και μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι πρωτόγνωρο για τη δεξιά παράταξη (οι συγκρούσεις και οι προδοσίες είναι στο DNA της ΝΔ), ωστόσο είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ένας καινούργιος αρχηγός αμφισβητείται από βαρόνους και καπετανάτα τόσο ανοιχτά, σε σημείο μάλιστα κάποιοι να αμφιβάλλουν αν τελικά θα βρίσκεται στο τιμόνι του κόμματος στις εκλογές του 2019.
Στις αρχές του Δεκέμβρη που μας πέρασε την τελευταία στιγμή δεν έγινε Κούγκι η ΝΔ. Κι αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς στιγμή είχε υιοθετήσει μυστική εισήγηση στενών του συνεργατών που του υπεδείκνυαν τον δρόμο των διαγραφών όσων τον αμφισβητούν. Τα ονόματα στη λίστα των διαγραφών που του… ενεχείρισαν οι συμβουλάτορές του ήταν όμως βαριά και ασήκωτα. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης φιγουράριζαν σ’ αυτήν. Στη σχετική εισήγηση μάλιστα υπήρχε ειδική αναφορά στο «κεφάλαιο» της κεντροδεξιάς παράταξης, ήτοι τον Κώστα Καραμανλή. Οι κακές γλώσσες του Μοσχάτου ισχυρίζονται πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ένας εκ των εισηγητών, είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της διαγραφής της Ντ. Μπακογιάννη, πιο χαλαρά για τους υπόλοιπους, ενώ ήταν κάθετα αντίθετος για τον φίλο του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο το σκεπτικό όσων είχαν αυτήν τη φαεινή ιδέα ήταν και απλοϊκό και αφελές.
«Πρέπει να δείξεις την ίδια πυγμή που είχε δείξει το 1997 ο Κώστας Καραμανλής, όταν προχώρησε σε διαγραφές έξι κορυφαίων στελεχών» ήταν περίπου η πρότασή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο πανίσχυρος Καραμανλής τον Μάρτιο του 1997 καρατόμησε εν μία νυκτί τους Γ. Σουφλιά, Στ. Μάνο, Αν. Παπαληγούρα, Β. Κοντογιαννόπουλο, Π. Τατούλη και Ν. Κάκκαλο και δεν… άνοιξε ρουθούνι. Στο σημείο αυτό να αποκαλύψουμε ότι το καλοκαίρι του 2017 ένας εκ των στενότερων συνεργατών του στην επικοινωνιακή ομάδα, που… έβλεπε μπροστά σε σχέση με τους άλλους «γαλάζιους» επικοινωνιολόγους, τον είχε συμβουλέψει να διαγράψει εκείνο το διάστημα όλους όσοι θολώνουν την εικόνα του ως αρχηγού της ΝΔ, μηδέ και της αδερφής του εξαιρουμένης. Τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν άκουσε ούτε τον επικοινωνιολόγο φίλο του ούτε τους συνεργάτες και αρκέστηκε στην προ πενταμήνου «ηρωική» του δήλωση για την Ντ. Μπακογιάννη, ότι δηλαδή εάν και εφόσον ποτέ γίνει πρωθυπουργός κανένα μέλος της οικογενείας του δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση. Τότε μάλιστα λέγεται ότι έμπειρος και γνωστός για το καυστικό του χιούμορ βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «ο Κυριάκος μιλάει εκ του ασφαλούς γιατί δεν θα έχει ποτέ αυτή την ευκαιρία», υπονοώντας πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος της ΝΔ ετοίμαζε τη δική του Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών και κατέληξε στη Νύχτα των Μεγάλων Ανεκδότων. Από μια άποψη αυτό τον ωφέλησε κομματικά, γιατί εάν το διέπραττε σήμερα όχι πρόεδρος της ΝΔ δεν θα ήταν, αλλά ούτε μαντίλι να κλάψει δεν θα είχε.
Κύμα αμφισβήτησης έχει ενσκήψει στη ΝΔ και για την εκπρόσωπο Τύπου Μαρία Σπυράκη. Αφενός υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι η εκλεκτή του προέδρου της ΝΔ δεν διαθέτει, όπως λένε, το ειδικό πολιτικό βάρος για να εκπροσωπήσει με επάρκεια την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αφετέρου υπάρχουν οι «συνάδελφοί» της στο επικοινωνιακό επιτελείο που από την πρώτη στιγμή τη θεωρούσαν ξένο σώμα και ταυτόχρονα οι νέοι βουλευτές που οργίζονται με το «δασκαλίστικο» και απαιτητικό ύφος της. Τέλος, υπάρχουν και οι βουλευτές-παλιές καραβάνες της ΝΔ, οι οποίοι έχουν προ πολλού κόψει τα πάρε δώσε με την Σπυράκη. «Δεν μπορεί η Μαρία, που ως ρεπόρτερ μας ζητούσε συνεχώς κάνα θεματάκι για το κανάλι της, να μας επιβάλλει τις απόψεις της και κυρίως δεν αποδεχόμαστε τη “σοφία” της για όλα τα θέματα. Μέχρι και άποψη για τον ιδεολογικό χαρακτήρα της παράταξης έχει – η Σπυράκη που παρεμπιπτόντως πέρασε κι ένα φεγγάρι από το ΠΑΣΟΚ» εξηγεί μετριοπαθές κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ. Πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Καραμανλή δήλωσε ότι «η εκπρόσωπος Τύπου που διόρισε ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται», προσθέτοντας ότι «εφόσον η κ. Σπυράκη θέλει να την αποδεχτούμε, ας κάνει το ελάχιστο: να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή. Ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο μας και στην κοινωνία ως “διπλοθεσίτισσα”;» αναρωτήθηκε με νόημα.
Οι κόντρες που υπάρχουν μέσα στη ΝΔ επεκτάθηκαν και στο καραμανλικό στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός, και καραμανλικός… με ISO, Σάββας Τσιτουρίδης επιτέθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε με δήλωσή του κατά του βουλευτή Σερρών της ΝΔ και εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Αναλυτικά η δήλωση του τέως βουλευτή και υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη: «Ακουσα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του ν. Σερρών κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή να δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας πως είναι η πρώτη φορά, ίσως, στη μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα. Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχε Νέα Δημοκρατία πριν από τη μεταπολίτευση, εκτιμώ πως κάποιος θα πρέπει να προστατεύσει τον κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από το να προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του».
κουρδιστο πορτοκαλι