17 Απρ 2018

Θα πηγαίναμε στη φυλακή στη θέση των Ελλήνων στρατιωτικών – Τι λένε οι νεαροί που ύψωσαν τις σημαίες στους Ανθρωποφάγους

Πολλά ακούστηκαν και κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας έσπευσαν να μιλήσουν για πρόκληση, σκηνικό Ιμίων και έφτασαν σε σημείο να μιλήσουν ακόμη και για καταδρομική επιχείρηση της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία. Ένας από τους τρεις νεαρούς που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του νέου “επεισοδίου” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε για πρώτη φορά στην κάμερα και έδωσε εξήγησε τα κίνητρά τους.
Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ένας από τους τρεις νεαρούς που ανάρτησαν τις ελληνικές σημαίες σε πέντε νησίδες πέριξ των Φούρνων, περιέγραψε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα. “Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ” είπε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, και ότι “ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου”. 
“Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς” λέει ο νεαρός. Αναφέρει μάλιστα ότι “δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί”. Ο Χ. Τσαγαλάς παράλληλα διαχωρίζει την ενέργειά τους από πολιτικά κόμματα και σκοπιμότητες λέγοντας “δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα”.
Σε ό,τι αφορά σε όσα ακούστηκαν πως η ενέργειά τους αυτή μπορεί να βλάψει ακιόμη και τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται για 48 μέρες όμηροι στα χέρια των Τούρκων στην Αδριανούπολη ο νεαρός λέει ότι οι τρεις τους δηλώνουν πρόθυμοι ακόμη και να πάνε στη θέση τους.
 newsit.gr