26 Απρ 2018

Ποιοι άρπαξαν τον «θησαυρό» του Ασλάνη!

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ
Με σπαρακτικά λόγια η μεγαλύτερη αδελφή του Μιχάλη Ασλάνη, Ειρήνη, ξεσπάει μιλώντας στην ...
«Espresso», πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του! «Δεν μας έδωσαν ούτε το ρολόι του ούτε τα γυαλιά του για να τον θυμόμαστε... Αδειασαν τα πάντα και αποσφράγισαν το σπίτι χωρίς να μας ειδοποιήσουν. Ο Μιχάλης όμως από εκεί που είναι τα βλέπει όλα»!
Η φωνή της στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται πικραμένη. «Στο μυαλό μου πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο “γιατί”» λέει και λυγίζει. Ο πόνος της μεγάλος και ο καημός της για το πόσο άδικα «έφυγε» ο αδελφός της, ακόμα μεγαλύτερος. Στο πατρικό τους σπίτι στην Εύβοια, όπου μένει η οικογένεια του Μιχάλη, τίποτα δεν θυμίζει τις εποχές που ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας επισκεπτόταν τους συγγενείς του και πάντα με χαμόγελο θυμόταν τα παιδικά τους χρόνια μαζί με τις αδελφές του, αλλά και τα πολυαγαπημένα του ανίψια.
Τα προβλήματα υγείας αλλά και η ηλικία της δεν της επιτρέπουν συγκινήσεις. Αν και αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα γύρω από τον αδικοχαμένο αδελφό τους, κάνει μια εξαίρεση για την «Espresso».
«Παιδί μου, τον ξέχασαν όλοι οι επώνυμοι φίλοι του και το λέω με πολύ πόνο αυτό. Μετά την κηδεία δεν πήρε ούτε ένας τηλέφωνο να μας ρωτήσει αν είμαστε καλά, αν θέλουμε κάτι. Εμείς χάσαμε το στήριγμά μας και αμέσως μόλις “έφυγε” εκείνος χάθηκαν και όλοι οι λεγόμενοι φίλοι του» μας λέει η Ειρήνη Ασλάνη, με την οποία ο Μιχάλης είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, καθώς ήταν πολύ κοντά σε κάθε στιγμή της ζωής τους.
Για μερικά δευτερόλεπτα σταματάει, σκέφτεται και συνεχίζει τη συζήτηση με πιο ζωηρή φωνή: «Ευτυχώς ο απλός κόσμος δεν τον ξέχασε ποτέ και δεν θα τον ξεχάσει. Γιατί ο Μιχάλης έκανε πολλά καλά σε πολλούς ανθρώπους. Και αυτό του το αναγνωρίζουν όσοι τον γνώρισαν» δηλώνει με νόημα για όσους βρίσκονταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης του δόξας. Τότε που ο Μιχάλης Ασλάνης ανέβαινε τα σκαλοπάτια βήμα βήμα, καταφέρνοντας να γίνει το πιο σπουδαίο όνομα στην εγχώρια μόδα.
Ηταν 28 Αυγούστου 2013. Περιπολικά και ένα ασθενοφόρο κλείνουν την περιοχή του Κολωνακίου στην οδό Σκουφά. Στην πολυκατοικία όπου μένει ο Μιχάλης η είδηση ότι τον βρήκαν νεκρό παγώνει όλους τους περιοίκους. Κανείς δεν πιστεύει πως ο πιο γλυκός άνθρωπος της ελληνικής μόδας, ο Μιχάλης Ασλάνης, ο οποίος καθημερινά καλημέριζε όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής, έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο δωμάτιό του. Στο προσωπικό του ημερολόγιο βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έριχνε την ευθύνη σε δύο πρόσωπα της εμπιστοσύνης του που τον έριξαν στον... γκρεμό. Τα κανάλια μέσα σε λίγα λεπτά μεταδίδουν την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής showbiz.
Ο κόσμος της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό παγώνει, ενώ και τα διεθνή ΜΜΕ κατατάσσουν την είδηση στις πρώτες εκείνης της ημέρας. Δίπλα από το πτώμα του βρίσκονται ριγμένα στο δάπεδο χάπια, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, δύο μήνες αργότερα, κάνει γνωστά τα αίτια θανάτου: πνευμονικό οίδημα από υπερβολική δόση χαπιών!
Το... κουβάρι του ξαφνικού θανάτου του ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα, όταν άνθρωποι από αυτούς που ήταν δίπλα του μιλούν για τα χρέη που τον είχαν πνίξει, αλλά και για τον φόβο του ότι θα τον συλλάβουν και θα τον διαπομπευόσουν. Λίγες ώρες προτού πάρει τη μοιραία απόφαση, είχε μιλήσει με την πολυαγαπημένη του αδελφή Ειρήνη. Ωστόσο, δεν την άφησε να υποψιαστεί το παραμικρό.
Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΖΩΗΣ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ»
Ρωτάμε τη χαροκαμένη αδελφή του Μιχάλη πώς νιώθει πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του. «Πώς να νιώθω, αγόρι μου; Εχω τα ίδια συναισθήματα που είχα και τότε που “έφυγε”. Από τη μία, νιώθω ότι δεν έχει “φύγει” και ότι κάπου βρίσκεται και θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας και, από την άλλη, νιώθω μεγάλο πόνο και καημό που “έφυγε” τόσο άδικα. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν πήραμε ούτε ένα από τα προσωπικά του αντικείμενα» λέει με πόνο ψυχής, κλαίγοντας.
Συγκρατημένοι, της ζητάμε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που αφορά τον προσωπικό «θησαυρό» αναμνήσεων του Ελληνα σχεδιαστή, αντικείμενα του οποίου έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μέλη της οικογένειάς του. «Παιδί μου, εξαφανίστηκαν όλα τα πράγματά του μέσα από το σπίτι. Ούτε τα γυαλιά του ούτε το ρολόι του, τίποτα δεν πήραμε για να έχουμε κάτι δικό του να τον θυμόμαστε...» λέει συνεχίζοντας το κλάμα.
Ερευνες
Την ημέρα που ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός από την οικονόμο του μέσα στο σπίτι του στην οδό Σκουφά, βάσει νόμου, το σπίτι σφραγίστηκε από την Εισαγγελία με σκοπό να ερευνηθούν τα αίτια θανάτου του.
«Οταν αποσφραγίστηκε όμως το σπίτι, δεν μας ειδοποίησαν να παρευρεθούμε ως συγγενείς του για να πάρουμε τουλάχιστον τα προσωπικά του αντικείμενα» λέει πλέον με σπαρακτική φωνή η μεγαλύτερη εκ των τριών αδελφών του Μιχάλη Ασλάνη. «Μέσα εκεί υπήρχαν και πολλά φορέματα που είχε ο αδελφός μας. Δεν βρήκαμε τίποτα».
Εύλογα τη ρωτάμε αν θα κινηθεί δικαστικώς. «Οχι, όχι. Εμείς αποποιηθήκαμε και την περιουσία του Μιχάλη. Είμαστε πολύ μεγάλοι άνθρωποι για να κάνουμε τέτοια. Ο Μιχάλης από εκεί πάνω βλέπει τα πάντα» μας λέει.
Λίγο προτού κλείσουμε τη συζήτηση της ζητάμε να στείλει ένα μήνυμα για τον αδελφό της στον κόσμο. Το κάνει με λυγμούς: «Παιδί μου, όλος ο κόσμος τον θυμάται, γιατί ο αδελφός μου είχε καλή ψυχή. Πολύ καλή ψυχή και βοηθούσε πολύ κόσμο. Οι επώνυμοι τον ξέχασαν μόνο».
http://www.espressonews.gr/