23 Απρ 2018

Δριμεία επίθεση του Αλέξη Τσίπρα: Σαμαράς-Μητσοτάκης-Βενιζέλος, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι και μηντιάρχες, κινούν τα νηματα του “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” μετώπου για να μην προχωρησουν υποθέσεις όπως το ναρκόπλοιο Noor 1,η Νοβάρτις, το ΚΕΕΛΠΝΟ, η χρηματοδότηση πολιτικών και ΜΜΕ από off shore

Μιλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κυβερνώντος κόμματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Μεταξυ αλλων ειπε.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό μέτωπο ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι θα περίμενε κανείς ..
από την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν θα έψαχνε ευκαιρίες αποσταθεροποίησης ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν το ίδιο το μέλλον, τη θέση και τις προοπτικές της χώρας και του ελληνικού λαού».
Εξηγώντας τους λόγους που κατά τη γνώμη του η ΝΔ ακολουθεί τη συγκεκριμένη στάση είναι ότι ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και εκδοτικά συμφέροντα ζητάνε από τον κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει ένα «αντισύριζα μέτωπο» καταφέρνοντας όπως είπε «να συγκροτήσουν ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διαφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος».
«Εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες, όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν».
Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «Από τις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων. Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την υπόθεση Νοβάρτις και την υπόθεση του Ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο… ο φόβος τους είναι ότι θα τα καταφέρουμε».
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «την καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε. Θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων. Να ικανοποιήσουμε το αίτημα του για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικοδόμηση ενός παρακράτους οικονομικού εγκλήματος που έπαιξε τεράστιο ρόλο στον ηθικό εκφυλισμό αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας πριν οχτώ χρόνια».