21 Απρ 2018

Φωκίδα: Δύο νεκροί από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους – Αυτοψία στο σημείο της συντριβής – Νέες εικόνες [pics, vids]

H πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 στην περιοχή Σκάλωμα στη Φωκίδα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα που υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους, καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε. Ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου είχε μεταφερθεί πολύ σοβαρά τραυματισμένος. Στο σημείο αναμένονται εμπειρογνώμονες με στρατιωτικό ελικόπτερο.
Στις πρώτες εικόνες βλέπουμε να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.
Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο διακόπηκε από την πρώτη στιγμή. Στο σημείο βρέθηκαν γρήγορα 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει γνωστά

Εικόνες από το σημείο που συνετρίβη το αεροπλάνο

Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι. Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας.

Αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας

Όλα δείχνουν μηχανική βλάβη

Όπως μετέδωσε ο Alpha όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πιλότος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μηχανική βλάβη που του παρουσιάστηκε. Επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση αλλά δεν τα κατάφερε.
Όλα είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα όταν δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) άρχισαν να εκτελούν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα. Πάνω από το Ευπάλιο, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο δεύτερο.
Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίες εντόπισαν τον ένα από τους δύο επιβαίνοντες νεκρό, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Δυστυχώς όμως λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Το αρχικό tweet της πυροσβεστικής