21 Μαΐ 2018

Σε ιδεολογικό βέρτιγκο ο Μπακογιάννης

Πουλάει φούμαρα για... εθνική συμφιλίωση προσδοκώντας ψήφους αριστερών στην Αθήνα
Ο Κώστας Μπακογιάννης μάλλον θα ήθελε να βρίσκεται στην Αριστερά, σίγουρα πάντως όχι στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
όπου υποτίθεται ότι ανήκει. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι ύμνοι του για την Εθνική Αντίσταση και τα χαριεντίσματά του με τους «ηττημένους του Εμφυλίου», με αφορμή την εκδήλωση για την 74η επέτειο από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στις Κορυσχάδες (φωτό). Ή μάλλον εξηγούνται από το γεγονός ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ενδεχομένως προσδοκά στις ψήφους της Αριστεράς πουλώντας... εθνική συμφιλίωση. 
Το έκανε άλλωστε με αφορμή και τον θάνατο του Καπετάν Ερμή και τους διθυράμβους στους οποίους επιδόθηκε για το πρωτοπαλίκαρο του Βελουχιώτη.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για την ανάγκη του «αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη» και να ισχυρίζεται ότι έχουν ξεπεραστεί οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, αλλά όσο και να διαλαλεί με βαρύγδουπες εκφράσεις την επί της ουσίας κεντροαριστερή πραμάτεια του, εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εντούτοις δεν μπορεί να προσπεράσει το ιστορικά καταγεγραμμένο γεγονός ότι και οι πρόγονοι μιας σειράς μοιραίων σημερινών προσώπων βρέθηκαν στις Κορυσχάδες και στη λεγόμενη κυβέρνηση του βουνού. Δύο μόνο παραδείγματα είναι αρκετά. Ο πατέρας του Κώστα Σημίτη, του πρωθυπουργού που έβλεπε τις μίζες να περνούν από μπροστά του, είναι ο ένας.
Ο άλλος είναι ο πατέρας του Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο ο κεντρικός τραπεζίτης -φέρεται ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Novartis- δεν παύει να υπενθυμίζει συνεχώς ότι ήταν γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας.
Από την άποψη αυτή είναι παντελώς άστοχο και αποτελεί ιστορική λαθροχειρία να ισχυρίζεται, όπως έκανε στον λόγο του, ο Κώστας Μπακογιάννης ότι η εθνική συνέλευση των Κορυσχάδων το 1944 δείχνει άλλο δρόμο από το «εμείς και εσείς».

Παρών στις εκδηλώσεις στο πλευρό του κ. Μπακογιάνη ήταν και ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων για την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των δύο Μουσείων Εθνικής Αντίστασης, στις Κορυσχάδες και την Παλαιά Βίνιανη...
δημοκρατια