22 Μαΐ 2018

ΕΧΕΙ τελειωσει το ΝΑΤΟ για την ΤΟΥΡΚΙΑ...καποιοι στις ΗΠΑ ας το χωνεψουν....

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ)
Σύμφωνα με ρωσικό άρθρο , η Τουρκία συζητά κάτω από άκρα μυστικότητα την αγορά παρτίδας θωρακισμένων οχημάτων μάχης από την Ρωσία
, χωρίς να περνά η σκέψη για μελλοντική αγορά οποιουδήποτε συστήματος από χώρα του ΝΑΤΟ από εδώ και στο εξής λόγω των κακών σχέσεων . 

Σύμφωνα  με τους ηγέτες των δύο χωρών κατά τα εγκαίνια στο Ακούγιου, είχε ανακοινωθεί ότι οι αμυντικές αγορές των Τούρκων δεν θα περιοριζόντουσαν μόνο .στους  πυραύλους S-400.
Πληροφορίες φέρουν την μυστική διαπραγμάτευση για την αγορά πιθανής παρτίδας BMPT Terminator για την Τουρκία,  που θα έχουν αποστολή εφόσον αποκτηθούν την προσπάθεια εξουδετέρωσης της ελληνικής υπεροπλίας στον Έβρο με στόχο πιθανότατα  τις ελληνικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στην περιοχή.  
Το ρωσικό ΜΜΕ αναφέρει ότι «η τουρκική πλευρά εκτός της αγορά μεγάλης παρτίδας αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων KORNET-E με βεληνεκές 5500 μέτρα, δεν κρύβει την επιθυμία της να αγοράσει ρωσικό εξοπλισμό πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα .
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η Άγκυρα ήδη έχει αποφασίσει από σήμερα να αναπροσαρμόσει τα ζητήματα των αγορών όπλων, αγνοώντας τις προμήθειες από χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αναπτύσσοντας συνεργασία με τη Ρωσία», τονίζει το άρθρο.
Ο λόγος αφορά σαφώς την μεταφορά τεχνογνωσίας και την δυνατότητα να αγοράζει ότι επιθυμεί η Άγκυρα από το ρωσικό συμβατικό οπλοστάσιο βέβαια .

Το BMPT Terminator είναι ένα άρμα μάχης που εκτελεί αποστολές αντιαρματικής φύσεως συνοδεύοντας τα άρματα μάχης και αποτελεί  ρωσική εξέλιξη στον τομέα αυτόν.
Σε σασί του άρματος μάχης T-90A, έχει τοποθετηθεί ένας διαφορετικός πυργίσκος  του BMPT-72 Terminator-2 με διάφορα όπλα όπως πυροβόλα και πυραύλους.
Ο οπλισμός αποτελείται αι από ένα δίδυμο πυροβόλο 2A42 διαμετρήματος 30 χιλιοστών , τέσσερις εκτοξευτές κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων 9M120 Ataka των 130 χιλιοστών και δραστικό βεληνεκές  6 χλμ .
Οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να διατηρήσουν  θωράκιση 950 χιλιοστών, επίσης διαθέτει δύο αυτόματους εκτοξευτές βομβίδων AG-17D των 30 χιλιοστών δραστικού  και ένα πολυβόλο PKTM των 7,62 χιλιοστών.
Το ρωσικό «άρμα -εξολοθρευτής» έχει ισχυρή  θωράκιση και συνοδεύει τα υπόλοιπα  άρματα μάχης της Ίλης στο πεδίο  της μάχης .
Οι Ρώσοι έχουν διαμορφώσει το δόγμα τους έτσι ώστε περίπου κάθε δύο-τρία  άρματα μάχης περίπου,   να τα συνοδεύει  και ένα BMPT Terminator .
Οι Τούρκοι δεν νομίζουμε ότι θα δώσουν αυτή την μορφή στο δόγμα τους …για αρχή τουλάχιστον.
Επίσης  το BMPT Terminator σε αποστολές άμυνας  υποστηρίζει και μονάδες πεζικού που θα διαθέτουν ΤΟΜΑ,  με τους πυραύλους του  κατά αρμάτων μάχης , ενώ τα πολυβόλα του θα βάλλουν κατά του εχθρικού πεζικού, παρέχοντας απίστευτη αποτελεσματικότητα  .
Η Τουρκία όπως δείχνουν τα πράγματα  «φουλάρει» παντού στην κυριολεξία και με την αγορά  νέου συστήματος ραντάρ με το οποίο θέλει να «κλειδώσει» το Αιγαίο από την ελληνική παρουσία , και να ελέγξει ακόμη και την Α.Μεσόγειο.
Πρόκειται για ένα  νέο σύστημα ραντάρ, το Cospas-Sarsat Beacon, το οποίο θα προμηθευτεί  το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Θαλάσσιων Επικοινωνιών, προκειμένου να ελέγξει πλήρως το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο .
Το νέο αυτό ραντάρ με τη βοήθεια δορυφόρου θα καταγράφει και θα ενημερώνει για κάθε κίνηση που θα παρατηρείται στη θάλασσα.
Η Άγκυρα υλοποιεί  αυτή την αγορά επειδή αυξάνεται ο «ανταγωνισμός της κυριαρχίας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο μεταξύ Άγκυρας-Λευκωσίας και Αθήνας.
Το νέο σύστημα ραντάρ θα κοστίσει 3.6 εκατομμύρια λίρες (750 χιλιάδες ευρώ) και προσδοκάται να ενισχυθεί η τεχνολογική επιρροή της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Όλα αυτά ενώ,  λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας προμήθειας των πυραύλων S-400 , η τουρκική πλευρά εξέθεσε την επίσημη ημερομηνία για την έναρξη των παραδόσεων.

Την ίδια στιγμή η χώρα μας υλοποιεί ένα πολύ σοβαρό και σημαντικό  πρόγραμμα  ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων σε ξηρά , αέρα και θάλασσα και καλά κάνει, διότι οι βλέψεις των Τούρκων στο Αιγαίο είναι προφανείς , σύμφωνα και με τον ελληνικό τύπο κάθε μέρα.
πενταποσταγμα