7 Μαΐ 2018

"Βόμβα" στη Β’ Αθηνών: Ποιοι χάνουν τις έδρες τους; Δείτε τη λίστα

Πολιτικό «σεισμό» φαίνεται πως έχουν προκαλέσει στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, αλλά και του Κινήματος Αλλαγής, οι πληροφορίες που δημοσίευσε η κυριακάτικη Αυγή, αναφορικά με τη βούληση της κυβέρνησης να «σπάσει» την περιφέρεια της Β΄ Αθηνών.


Και τούτο, διότι οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια νέα περιφέρεια θα πολιτευθούν και άρα να επανεξετάσουν τη σχέση τους με τους πολίτες.

Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι η Β’ Αθηνών που σήμερα δίνει 44 έδρες στα κόμματα και το υπόλοιπο Αττικής που δίνει σήμερα 15 έδρες θα διαμορφωθεί ακολούθως:

Ο Βόρειος Τομέας θα βγάζει 15 έδρες και εκεί θα ανήκουν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Παπάγου - Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Φιλοθέης - Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Ο Δυτικός Τομέας θα βγάζει 11 έδρες και θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου. Χωρίς δηλαδή μεταβολές ως προς τη σύστασή του με τη σημερινή κατάσταση.

Ο Νότιος Τομέας θα βγάζει 18 έδρες και θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης - Υμηττού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

Όσον αφορά το Υπόλοιπο, Ανατολική και Δυτική Αττική ακολουθούν τη διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Αττικής.

Από τις 15 έδρες που αντιστοιχούν σήμερα στο Υπόλοιπο Αττικής, οι δέκα μοιράζονται στην Ανατολική Αττική και οι τέσσσερις στη Δυτική, ενώ θα χαθεί μια έδρα που θα μεταφερθεί στην επαρχία.

Συνεπώς οι βουλευτές που θα αρχίσουν να τρέχουν από σήμερα (αν και εφόσον προχωρήσει η κυβέρνηση στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας) για να χτίσουν το προφίλ τους πόρτα - πόρτα θα είναι οι ακόλουθοι:

ΣΥΡΙΖΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιάννης Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Χρήστος Σπίρτζης

ΝΔ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Γεώργιος Καρράς, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς ,Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Tromaktiko