26 Μαΐ 2018

ZOYN αναμεσα μας....Βάφτισαν το παιδί τους... Μπενίτο Μουσολίνι και τώρα τρέχουν

Ιταλικό δικαστήριο κλήτευσε τους γονείς του μικρού Μπενίτο, ενός αγοριού ηλικίας 14 μηνών, να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να τους υποχρεώσει να αλλάξουν το όνομα του γιου τους, το οποίο του έδωσαν για να τιμήσουν τον παππού του, που ονομάζεται επίσης Μπενίτο.

Στην Ιταλία, οι γονείς συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους τα ονόματα των παππούδων τους. Το ζήτημα, ωστόσο, που προέκυψε με τον μικρό Μπενίτο, είναι ότι την ίδια στιγμή το επίθετο της οικογένειας είναι… Μουσολίνι, επομένως το ονοματεπώνυμό του παραπέμπει στον Ιταλό φασίστα δικτάτορα (1883-1945), αν και δεν υπάρχει καμία γενεαλογική σύνδεση με εκείνον.
Όπως μάλιστα σχολιάζει η εφημερίδα Gazzetta di Parma, ήταν λίγο υπερβολική η αντίδραση του δικαστηρίου της Γένοβας, που κλήτευσε τους γονείς.
Η υπόθεση θυμίζει στη χώρα τη διαμάχη που προκάλεσε η ταινία "Il nome del figlio", η ιταλική διασκευή της γαλλικής ταινίας "Le prénom", όπου ένας άνδρας διασκεδάζει κάνοντας τους φίλους του να νομίζουν ότι θέλει να ονομάσει τον γιο του Μπενίτο.
Πρόσφατα, τα ιταλικά ΜΜΕ έφεραν στο φως της δημοσιότητας και μια άλλη υπόθεση, που εκτυλίχθηκε στο Μιλάνο: οι γονείς μιας μικρής Ιταλίδας έδωσαν στην κόρη τους το όνομα "Blu" (μπλε), ένα όνομα που σύμφωνα με την εισαγγελία δεν συνάδει με το γένος του παιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ