18 Ιουν 2018

Τέλος το Ποτάμι από ΚΙΝΑΛ – Σπεύδει να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το «Κίνημα Αλλαγής» εισηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης σε έκτακτη σύσκεψη ηγετικών στελεχών του Ποταμιού που
δραστηριοποιούνται στο νέο ενιαίο φορέα και που συγκαλεί για το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της οδού Σεβαστουπόλεως.
«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο παραμονής» έχει προειδοποιήσει μάλιστα στενούς του συνεργάτες ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7, ήταν το τηλεφώνημα που πραγματοποίησε η Φώφη Γεννηματά στον Σταύρο Θεοδωράκη το πρωί του Σαββάτου, πριν τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην πρόταση μομφής της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης.
Ένα 24ωρο μετά το θυελλώδες Πολιτικό Συμβούλιο και λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάλεσε την Παρασκευή το βράδυ στο τηλέφωνο τον Σταύρο Θεοδωράκη στο τηλέφωνο για να συντονίσουν τα βήματά τους στην ολομέλεια.
Το κλίμα ήταν βαρύ και η συνομιλία ψυχρή. Το ερώτημα ήταν αν ο Θεοδωράκης θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και αν θα συνταχθεί ουσιαστικά με την απόρριψη της συμφωνίας.
Αυτό που μεταφέρουν στο newpost.gr από την ολιγόλεπτη συνομιλία είναι οι φράσεις που συμπυκνώνουν το νόημα της συζήτησης.
ΦΓ: Εγώ είμαι το μόνο εκλεγμένο όργανο.
ΣΘ: Εγώ όμως έχω κόμμα και ΚΟ. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το πράγμα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμά ότι δεν θα έχει νέες απώλειες από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα στην απόφαση που φέρεται να έχει λάβει.