20 Ιουν 2018

Ακύρωσαν εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τέσσερις φορές

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές πήρε αναβολή προγραμματισμένη εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από το υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως γράφει η «Αυγή» επικαλούμενη δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, όταν απεβίωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «το υπουργείο Εξωτερικών, ως όφειλε, πρότεινε στην οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη να κάνουμε επιστημονικό διήμερο προς τιμήν του και να μιλήσουμε για τον “Μητσοτάκη και την εξωτερική πολιτική”. Τέσσερις φορές προγραμματίσαμε να το κάνουμε αυτό. Τη μία δεν μπορούσε το Ινστιτούτο Μητσοτάκη.
Τη δεύτερη υπήρχε ένα ζήτημα χρονοδιαγράμματος και από την κ. Μπακογιάννη κι από εμάς, δικαιολογημένα. Τις άλλες δύο φορές μας πήραν από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και είπαν ότι δεν επιθυμεί ο πρόεδρος να γίνει τώρα τιμητικό διήμερο στη μνήμη του Μητσοτάκη. Κι εγώ απόρησα. Εκ των υστέρων κατάλαβα.
Διότι μια τιμητική συζήτηση για τον Μητσοτάκη θα “έδενε” τον υιό Μητσοτάκη στο να αναγνωρίσει το έργο του πατέρα του όσον αφορά την ονομασία της Μακεδονίας και να του υπενθυμίζονται επί δύο ημέρες οι αθλιότητες που έγιναν σε βάρος του».

 https://www.altsantiri.gr/