21 Ιουν 2018

ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ θα πεσουν???ΔΕΝ μιλας για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και μιλας για σεισμους για να κοιμαται ο λαος!!!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων απο τον μεγάλο σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θοδωρής Μητράκας πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης με στόχο κυρίως τη συζήτηση για το κατά πόσο είναι η έτοιμη η πόλη και οι θεσσαλονικείς για την αντιμετώπιση ενός νέου μεγάλου σεισμού.
 Για το λόγο αυτό μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, το στέλεχος του ΤΕΕ Πηνελόπη Ράλλη και ο πρόεδρος της ΟΔΙΚΗ Κωνσταντίνος Φεζούδης, οι οποίοι μετά από έναν απολογισμό του σεισμού του 1978, της πρώτης μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας σε μεγάλο αστικό κέντρο στην Ελλάδα, προχώρησαν σε εκτιμήσεις και επεσήμαναν την ανάγκη της Θεσσαλονίκης για προσεισμικές βελτιώσεις.
 Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μίμης Δημητριάδης και ο πρώην υπουργός Χρήστος Κοσκινάς μοιράστηκαν εμπειρίες και αναμνήσεις απο τα γεγονότα της περιόδου ενώ την εκδήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γυφτόπουλος.

Πηγή: http://myportal.gr/ekdilosi-chthes-tis-node-anatolikis-thessalonikis-tis-nd-gia-tous-sismous/