16 Ιουν 2018

ΓΙΑΤΙ τωρα μας πουλανε παπατζιλικι...Δείτε σε βίντεο τον Μητσοτάκη υπέρ της ονομασίας «Μακεδονία» για τα Σκόπια και από πίσω να τον χειροκροτεί ο Γκιουλέκας

Στις 11 Ιουλίου 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όχι μόνο υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία που συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»,
αλλά και πίεζε επίμονα την ελληνική κυβέρνηση και τον Νίκο Κοτζιά να δεσμευτούν ότι βάση αυτής της «εθνικής θέσης» θα διαπραγματεύονταν.
Δηλαδή, πίεζε την ελληνική κυβέρνηση να πάει σε διαπραγμάτευση έχοντας εξαρχής αποδεχτεί τον όρο «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων.
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έρμαιο και όμηρος των εξτρεμιστών του Σαμαρισμού, έχει αλλάξει γραμμή, ή μάλλον έχει αφήσει τη γραμμή Σαμαρά να ορίζει τη Νέα Δημοκρατία, εξάλλου ο Αντώνης Σαμαράς ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα και ο ίδιος παρίσταται ως «μπροστινός» μιας παράταξης.
Για να δούμε τι δήλωνε πριν ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας την υποστήριξη σύσσωμης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, που σήμερα παριστάνει τους «μακεδονομάχους»:
«Επίσης -δεν θα αναφερόμουν στο ζήτημα αυτό εάν δεν είχε κάνει μια αναφορά ο κ. Λεβέντης, γιατί δεν αποτελεί το κύριο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης- αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης ποια είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
»Ο κ. Λεβέντης μπορεί να είναι παλιός στην πολιτική, είναι, όμως, νέος σε αυτή την Αίθουσα και προφανώς δεν θυμάται ότι υπάρχει επίσημη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης, επικυρωμένη δις από την Εθνική Αντιπροσωπεία, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes.
»Αυτή είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και όπως επικυρώθηκε για άλλη μια φορά μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Βουκουρέστι.
»Το ερώτημα για εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ, και για εσάς, κύριε Καμμένε, είναι αν αυτή η θέση αντιπροσωπεύει συνολικά την κυβερνητική πλειοψηφία.
»Είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών, διορθώστε με αν κάνω λάθος, κύριε Κοτζιά, τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται στις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου, είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσαφηνίσει ο κύριος Πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος αν αυτή είναι η επίσημη θέση όχι της Κυβέρνησης, αλλά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
Αυτοί είναι. Πατριδοκάπηλοι, ελλαδέμποροι, δημαγωγοί.
Πριν ένα χρόνο, που δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα πετύχαινε, αυτό που οι ίδιοι πρότασσαν ως «εθνική γραμμή», ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία».
Σήμερα λένε άλλα, αποσκοπώντας όχι δήθεν στην υπεράσπιση της Μακεδονίας, η οποία εξάλλου είναι ολόκληρη ελεύθερη και εντός ελληνικής επικράτειας, αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση με την ελπίδα να επιστρέψουν αυτοί οι γερμανόφιλοι στη διακυβέρνηση της χώρας και να ακυρώσουν τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας ως ηγέτιδας δύναμης των Βαλκανίων.

»

Δείτε τον Μητσοτάκη να τα λέει και σε βίντεο, για να μην έχετε καμία αμφιβολία, δείτε και τους «μακεδονομάχους» βουλευτές του να χειροκροτούν: