18 Ιουν 2018

Αποκάλυψη της FAZ διασύρει Μητσοτάκη: «Είχε δεσμευθεί να μην ακυρώσει συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ»


Να δούμε τώρα πως θα δικαιολογήσει τον εμπαιγμό των πολιτών και όσων βασίστηκαν πάνω του για να «πέσει η χούντα».

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές στο Βερολίνο που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ». 

Μπορεί τώρα να κάνει «ανένδοτο αγώνα» κατά της συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, φαίνεται όμως ότι η «συμφωνία κυριών» που έχει κάνει σχετικά με το ονοματολογικό, τον αφήνει έκθετο.
Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με ανώνυμες πηγές στο Βερολίνο που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, «έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».
Σύμφωνα με τη FAZ «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».
Δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».
Πηγή: altsantiri.gr