22 Ιουλ 2018

Πώς το Μουντιάλ έκανε ακόμη πιο ακριβά τα αυγά στην Ινδονησία

Αύξηση κατά 21% κατέγραψε η μέση τιμή πώλησης αυγών στην Ινδονησία λόγω Μουντιάλ με αποτέλεσμα να πωλούνται 2 δολάρια το κιλό (29.000 ρουπίες) στην Τζακάρτα την προηγούμενη εβδομάδα....
Η τιμή των αβγών σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με ό,τι ίσχυε ένα μήνα πριν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και δύο χρόνια.
Τα αυγά θεωρούνται βασικό φθηνό είδος διατροφής για την Νοτιοανατολική Ασία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου και καταναλώνονται ευρέως ως βασική πηγή πρωτεϊνών καθώς οι κάτοικοι εξακολουθούν να προσπαθούν να ζήσουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.
Κατά την περίοδο του Μουντιάλ οι κάτοικοι της περιοχής κατανάλωσαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες αυγών και νουντλς με αποτέλεσμα η τιμή τους να σημειώσει άνοδο.
Η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τις τιμές στις περίπου 22.000 ρουπίες το κιλό σε σύγκριση με τις 30.000 που μπορεί να πωλούνται τα αυγά σε συγκεκριμένες αγορές της Τζακάρτα, όπως αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, Amran Sulaiman. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα επέμβει με συγκεκριμένα μέτρα για να συγκρατήσει τις τιμές.
Βέβαια στην αύξηση των τιμών όλο το τελευταίο διάστημα δεν συνέβαλε μόνο το Μουντιάλ. Προκειμένου να φρενάρει τις εισαγωγές καλαμποκιού η κυβέρνηση περιόρισε την παραγωγή και αύξησε τις τιμές.
Η ζήτηση στην Ινδονησία ξεπερνά την παραγωγή και χωρίς να υπάρχει επαρκής προσφορά η τιμή του φαγητού παραμένει υψηλή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο Κέντρο στην Ινδονησία.
Η παραγωγή καλαμποκιού μπορεί να σημειώσει άνοδο στους 11,9 εκατ. τόννους το 2018-2019 από τα 11,4 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
insider.gr