19 Ιουλ 2018

Σάλος με σωματοφύλακα του Μακρόν που ξυλοκόπησε και πάτησε διαδηλωτή

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στη Γαλλία η υπόθεση του Αλεξάντρ Μπεναλά, σωματοφύλακα από την προσωπική φρουρά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν,..
ο οποίος φέρεται να χτύπησε και στη συνέχεια να πάτησε νεαρό άνδρα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Παρίσι, την 1η Μαΐου.
Το βίντεο, στο οποίο ο Μπεναλά φορώντας αστυνομικό κράνος φαίνεται ξεκάθαρα να χτυπά τον νεαρό, δημοσίευσε η «Monde».
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μακρόν, ο Μπεναλά, ο οποίος δεν είναι αστυνομικός και στο παρελθόν εργαζόταν ως σωματοφύλακας, έλαβε άδεια «να παρακολουθήσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις» στο πλαίσιο του ρεπό του.
Σύμφωνα επίσης με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου, ο Μπεναλά τέθηκε σε διαθεσιμότητα για δύο εβδομάδες αφότου το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας και συνάμα απομακρύνθηκε από την εργασία του, η οποία αφορούσε την ασφάλεια του Μακρόν στα ταξίδια του.
Την Πέμπτη, η γαλλική Εισαγγελία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας, με την κατηγορία της βίας από δημόσιο υπάλληλο, καθώς και για παράνομη χρήση της αστυνομικής περιβολής.
Ο Μπενάλα ήταν πανταχού παρών κατά την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν και μεταφέρθηκε στο προσωπικό του προέδρου τον Μάιο του 2017.