16 Ιουλ 2018

Εξαφάνισαν τους... γλάρους από το Ελσίνκι για χάρη Πούτιν και Τραμπ! Εντολή στους πολίτες: Μην κοιτάτε από τα παράθυρα, μη βγαίνετε στα μπαλκόνια!

Θα αποδειχθεί το τετ α τετ ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραπ «πολύ κακό για το τίποτα»; Οι ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ συναντώνται σήμερα στο Ελσίνκι, ..
στην πρώτη τους διμερή συνάντηση μετά την εκλογή Τραμπ στο Λευκό Οίκο και την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πούτιν έχουν φροντίσει να καλλιεργήσουν κλίμα χαμηλών προσδοκιών ενόψει της συνάντησής τους. Σε ένα μπαράζ… παραληρηματικών tweets νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι το χειρότερο σημείο τους. Το δε Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ διεμήνυσε ότι δεν περιμένει πολλά…
Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα γίνονται στο Ελσίνκι μέσα από το live blog του newsit.gr
Last Updated: 07/16/2018 12:11
 Updated: 07/16/2018 11:54
Εξαφανίστηκαν οι γλάροι από το Ελσίνκι
Τα μέτρα ασφαλείας για τη συνάντηση Πούτιν - Τραμπ είναι δρακόντεια. Και σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι διοργανωτές του μεγάλου τετ α τετ έφτασαν στο σημείο μέχρι και να... εξαφανίσουν τους γλάρους, που συνήθως βρίσκονται στην πλατεία μπροστά από το προεδρικό παλάτι!
Και δεν είναι το μοναδικό μέτρο ασφαλείας. Οι κάτοικοι των σπιτιών κατά μήκος της διαδρομής από την οποία θα περάσουν οι αυτοκινητοπομπές των δυο ηγετών διατάχθηκαν όχι μόνο να μη βγουν στα μπαλκόνια τους αλλά ούτε ΚΑΝ να κοιτάξουν από τα παράθυρά τους! Και φυσικά, δεν πρέπει και να ανοίξουν τα παράθυρα...
Πηγή: rt.com
  •  
07/16/2018 12:11
"Καρφί" από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών κατά Τραμπ
Η Ευρώπη δεν μπορεί να στηρίζεται πλέον στον Ντόναλντ Τραμπ και υπάρχει ανάγκη για συσπείρωση μετά την δήλωση με την οποία ο σημερινός κάτοικος του Λευκού Οίκου αποκάλεσε την Ευρώπη «εχθρό» στον τομέα του Εμπορίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.
«Δεν μπορούμε πλέον να στηριζόμαστε πλήρως στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Χάικο Μάας στις εφημερίδες του ομίλου Funke. «Για να διατηρήσουμε την σύμπραξη με τις ΗΠΑ πρέπει να την αναπροσαρμόσουμε. Η πρώτη ξεκάθαρη συνέπεια δεν μπορεί παρά να είναι να συνδεθούμε μεταξύ μας στην Ευρώπη ακόμη πιο στενά».
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αφεθεί στις διαιρέσεις όσο οξείες και αν είναι οι επιθέσεις και όσο παράλογα και αν είναι τα tweet», προειδοποίησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  •  
07/16/2018 12:01
Ντόναλντ, ξέρεις σε ποια ομάδα παίζεις;
«Εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ερώτηση προς τον πρόεδρο Τραμπ πριν συναντήσει τον Πούτιν: Ξέρεις με ποια ομάδα παίζεις; »… Ένα tweet μαχαιριά από τη Χίλαρι Κλίντον. Ήταν η απάντησή της στο παραλήρημα του Τραμπ για τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.


  •  
07/16/2018 11:37
Το πρόγραμμα
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν συναντώνται στις 13.20 (ώρα Ελλάδος) στο Ελσίνκι, που έχει φιλοξενήσει σειρά συνατήσεων Ανατολής-Δύσης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υπάρξει μία συνάντηση τετ α τετ με την παρουσία των διερμηνέων, ένα γεύμα εργασίας με τις εκατέρωθεν ομάδες και στην συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου στις 16.50 ώρα Ελλάδος.
  •  
07/16/2018 11:37
Και επιμένει ο Τραμπ: Ποτέ ξανά τόσο ισχυρό το ΝΑΤΟ
Λίγες ώρες πριν από την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και μετά την επιθετική απέναντι στους συμμάχους του εμφάνισή του στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ «δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρό».
«Το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ τόσο συνεκτικό...Το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρό όσο σήμερα», δήλωσε ο Τραμπ κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο.
«Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, αλλά τελικά είμασταν αγαπημένοι», πρόσθεσε αναφερόμενος στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
  •  
07/16/2018 11:36
Τι θέλει να συζητήσει η Ρωσία
Η Ρωσία προτίθεται να συζητήσει θέματα σχετικά με την στρατηγική ισορροπία δυνάμεων, τον ελέγχου των εξοπλισμών και την Συρία, σύμφωνα με ρωσική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο RIA.
Η Μόσχα θα προτείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες την επανάληψη του διαλόγου για την στρατηγική ισορροπία δυνάμεων, δήλωσε η πηγή λίγες ώρες πριν από την συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι.
Η Ρωσία αρνείται τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την ανάμειξη της Μόσχας στην εκλογική διαδικασία στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά είναι έτοιμη για «διάλογο για το θέμα», δήλωσε η ίδια πηγή.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  •  
Updated: 07/16/2018 11:19
Περιμένοντας τον τσάρο
Σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ που έφτασε από την Κυριακή στο Ελσίνκι (σ.σ. πέρασε το Σαββατοκύριακο στη Σκωτία), ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έχει φτάσει ακόμα στη Φινλανδία. Θα περιμένει να... στεγνώσει από την καταρρακτώδη βροχή στην τελετή απονομής του Μουντιάλ, μάλλον. Ώπα, δεν βράχηκε ιδιαίτερα εκείνος όμως. Για εκείνον υπήρξε ομπρέλλα, για τους άλλους όχι...