20 Ιουλ 2018

Σαρώνει τα βραβεία το φιλμ «Φοροδιαφυγή, το ελληνικό σπορ»

Μια Ελληνίδα κινηματογραφίστρια κατακτά το Χόλιγουντ!
Η Θεσσαλονικιά Κέλλυ Σαρρή με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που έκανε ως διπλωματική εργασία στο πανεπιστήμιο ..
Loyola Marymount University του Λος Αντζελες έχει αποσπάσει ήδη πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φοροδιαφυγή, ελληνικό εθνικό σπορ» («Tax evasion: A greek national sport»), το οποίο κατέκτησε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Los Angeles Cinema Festival of Hollywood.

Η ενδιαφέρουσα δουλειά της απέσπασε Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στα New York Film Awards, στα τέλη Μαΐου του 2018, τιμητική διάκριση στο Hollywood International Moving Pictures Film Festival (Ιούνιος του ’18) και βραβεία στο TOP SHORTS (Ιούνιος του ’18) και στο London Independent Film Awards (Ιούνιος του ’18).

Η ταλαντούχα δημιουργός, η οποία μένει μόνιμα στο Λος Αντζελες, είναι σκηνοθέτρια-μοντέρ και ειδικεύεται στα motion graphics. Είναι απόφοιτη του τμήματος κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τον περασμένο Μάιο πήρε και το master της στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Λος Αντζελες, το οποίο θεωρείται η 8η καλύτερη σχολή κινηματογράφου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το «Hollywood Reporter».

Δημοκρατια