19 Ιουλ 2018

Αίγυπτος: Κόβουν τις συντάξεις του προέδρου της Βουλής, του πρωθυπουργού και των υπουργών

Δραστική μείωση από 25% έως και 80% για τις συντάξεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, ακόμη και του ίδιου του προέδρου της Βουλής, προτείνει το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες.


Η περικοπή των συντάξεων θα αφορά τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τους κυβερνήτες των διαφόρων περιφερειών, τους αναπληρωτές τους και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Άλι Άμπντελ Άαλ, δήλωσε ότι αυτό το νέο νομοσχέδιο και οι περικοπές στις κυβερνητικές συντάξεις που προτείνει «εξυπηρετούν το συμφέρον του κρατικού προϋπολογισμού».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που ανακύπτει καθώς διάφοροι ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι λαμβάνουν θέσεις σε υπουργικό επίπεδο σε διάφορους τομείς, με αντίστοιχες αποδοχές και μετά τη συνταξιοδότησή τους, επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό του κράτους.

Το νομοσχέδιο δείχνει τις προσπάθειες της χώρας να περικόψει τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού, ως ένα από τα μέτρα για την ενίσχυση και αναγκαία αναβάθμιση της αιγυπτιακής οικονομίας.