16 Ιουλ 2018

"Βαρύ" κλίμα στο Ελσίνκι! Η ψυχρή χειραψία, ο μουτρωμένος Τραμπ και το μειδίαμα του Πούτιν

 Σε εξέλιξη το μεγάλο τετ α τετ στο Ελσίνκι ανάμεσα σε Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ - Με 45 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση - Έστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Ρώσος ηγέτης - "Μουτρωμένοι" και οι δυο,.. μόλις... τρία δευτερόλεπτα κράτησε η χειραψία τους - Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και συνέντευξη Τύπου.

07/16/2018 14:46
Μπράβο για το Μουντιάλ
Η ολιγόλεπτη συζήτηση των δυο ηγετών μπροστά στις κάμερες έγινε με τη βοήθεια μεταφραστών. Ο Πούτιν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Δήλωσε ότι έχει φτάσει ο καιρός να συζητηθούν εκτενώς τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και καυτά ζητήματα παγκοσμίως. Τόνισε πως η συνάντηση είναι αποτέλεσμα συνεχόμενων επαφών ανάμεσα στον ίδιο τον τον Τραμπ. Όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, μειδίασε. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει.
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη σύντομη τοποθέτησή του λέγοντας πως ο κόσμος θέλει να δει τον ίδιο και τον Πούτιν να τα πηγαίνουν καλά. Πρόσθεσε πως οι δυο χώρες έχουν μεγάλη ευκαιρία, σημειώνοντας πως ΗΠΑ και Ρωσία δεν τα πάνε καλά τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα από τον Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε την ατζέντα του: εμπόριο, πυρηνικά όπλα και... Κίνα, με τον Τραμπ να κάνει αναφορά στον "κοινό μας φίλο" Σι Ζινπινγκ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε και συγχαρητήρια στον Πούτιν για τη διοργάνωση του Μουντιάλ (soccer όπως το λέμε στις ΗΠΑ, όπως είπε) και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τους... έδιωξε από την αίθουσα για να ξεκινήσει η διμερής συνάντηση.
  •  
07/16/2018 14:27
ΤΟ βλέμα!
Αυτό, του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντιμίρ Πούτιν...
Φωτογραφία Reuters
  •  
07/16/2018 14:20
Οι πρώτες εικόνες μιας "δύσκολης" συνάντησης
Μια εικόνα 1000 λέξεις λένε... Ε, ας πούμε ότι ακολουθεί... τόμος ολόκληρος για τα πρώτα λεπτά της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν!
Φωτογραφίες: Reuters