22 Ιουλ 2018

Ο κίνδυνος για την υγεία που κρύβει η κατεψυγμένη πίτσα

Η κατεψυγμένη πίτσα μπορεί να αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία σας, περισσότερο απ’ ο, τι φαντάζεστε!..

Η πίτσα είναι από τους αγαπημένους «απαγορευμένους» διατροφικούς πειρασμούς. Κι αυτό, διότι ο συνδυασμός ζύμης, τυριού, αλλαντικών, σάλτσας ντομάτας σημαίνει θερμίδες, πολλές θερμίδες. Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι υπάρχει κι ένας ακόμη κίνδυνος, που κρύβεται στις κατεψυγμένες πίτσες και είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
Όχι μόνο οι πίτσες, αλλά τα περισσότερα κατεψυγμένα τρόφιμα (που είναι και η εύκολη λύση, ειδικά για τους εργένηδες) έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι, ενώ συνήθως είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Και αυτό τις καθιστά επικίνδυνες, κυρίως σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
Όπως αναφέρει το Healthline, προκειμένου να διατηρηθεί η έντονη γεύση της πίτσας μόλις ετοιμαστεί, οι κατασκευαστές προσθέτουν συχνά πολύ αλάτι. Μάλιστα, όπως τονίζει το NHS, οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 6 γραμμάρια αλάτι την ημέρα - περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κατεψυγμένη πίτσα, ελέγξτε στην ετικέτα την ποσότητα νατρίου που περιλαμβάνει.
newsbeast