18 Ιουλ 2018

ΚΕΕΛΠΝΟ απολύθηκαν μετά τις διώξεις για κακουργήματα που ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα οι Πουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου και Τσαγκάρη

Τέσσερεις υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ απολύθηκαν σήμερα μετά τις διώξεις για κακουργήματα που ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα. Στην απόλυση και συγκεκριμένα στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας 4 υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον πρόεδρο των εργαζόμενων Σταμάτη Πουλή, την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την Αικατερίνη Πολύζου, κατηγορούμενοι και οι 3 για κακούργημα μετά από δίωξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς και την κατηγορούμενη για πλημμέλημα Ελένη Τσαγκάρη. Η δίωξη είχε ασκηθεί για την υπόθεση των 23 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ που έγιναν επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.
Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου είναι αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, η οποία ήταν σύμβουλος του πρώην Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και υπεύθυνη του τμήματος ανάθεσης συμβασεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το τμήμα αυτό είχε κάνει και τη συμφωνία με τον Σταμάτη Πουλή.
Οι πρώην πλέον εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη και ήδη ο Σ.Πουλής προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Οι διώξεις που άσκησε πριν από λίγο καιρό η Εισαγγελία Διαφθοράς σχετίζονται με κατηγορίες όπως σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτης εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου που σύμφωνα με νομικές πηγές δύναται να επιφέρει ακόμα και ισόβια ποινή σε περίπτωση που η υπόθεση οδηγηθεί στην ακροαματική διαδικασία, ενώ τα πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν στους αρμόδιους ανακριτές για τις 23 προσλήψεις την περίοδο της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη.
https://thefaq.gr