8 Αυγ 2018

ΕΛΛΗΝΕΣ ξυπνειστε..οι φιλοι μας οι ΡΩΣΟΙ μιλανε για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ν. Μεντβέντεφ προχώρησε σε δηλώσεις σοκ, κάνοντας λόγο για Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. 
Για «διπλωματικά κόλπα»
του ΝΑΤΟ σε σχέση με την πιθανότητα ένταξης της Γεωργίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, κάνει λόγο ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διερωτάται αν θα βελτιωθεί η κατάσταση στον κόσμο με το να προσκληθούν επίσης από τη συμμαχία το Κόσοβο ή το ψευδοκράτος. 
Παράλληλα, αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε συνέντευξή του για την προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακρορείου ειδήσεων TASS.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στην Kommersant, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει τη λογική να μην εντάξει τη Γεωργία στη Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι αυτή η κίνηση «θα προκαλούσε τρομερή σύγκρουση».
«Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό. Αν είναι έτσι, συστήνουμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΝΑΤΟ να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του για ένταξη της Γεωργίας, τη χαρακτήρισε «απόλυτα ανεύθυνη θέση και απειλή προς την ειρήνη».
«Όλοι ξέρουν τις εσωτερικές εντάσεις στη Γεωργία, που πιστεύει ότι της ανήκουν γειτονικά εδάφη, τα οποία εμείς θεωρούμε ανεξάρτητες χώρες», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ διαθέτει αρκετή συναίσθηση, ώστε να μην προχωρήσει με την ένταξη της Γεωργίας στον οργανισμό, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να «προκαλέσει μια τρομερή σύγκρουση».
Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ, ο Ρώσος Πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο σύγκρουσης, που περικλείει και τη Ρωσία, αν επιτραπεί στη Γεωργία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. «Θεωρούμε την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία ως ανεξάρτητα κράτη. Διατηρούμε φιλικές σχέσεις και έχουμε στρατιωτικές βάσεις εκεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι, αν οποιαδήποτε άλλη χώρα ισχυριστεί ότι αποτελούν μέρος του εθνικού της εδάφους, αυτό μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες. Ως εκ τούτου, ελπίζω ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ διαθέτει αρκετή συναίσθηση, ώστε να μην κάνει οποιαδήποτε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Μεντβέντεφ.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε στις 12 Ιουλίου την πρόθεση του ΝΑΤΟ να καταστήσει τη Γεωργία μέλος της συμμαχίας. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι, τα κράτη μέλη υποσχέθηκαν σε Ουκρανία και Γεωργία ότι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη συμμαχία στο μέλλον.