14 Αυγ 2018

Ετσι για να θυμόμαστε...

Αδωνις (μόλις πριν από 8 χρονάκια): «Όποιος από δω και μπρος, στις επόμενες εκλογές, ψηφίσει είτε ΠΑΣΟΚ είτε Νέα δημοκρατία, δια της ψήφου του νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος»...

«Η Γερμανίδα εισαγγελεύς κατονομάζει τον κύριο Κώστα Γείτονα και τον Γιάννη Βαρθολομαίο ως “συναυτουργούς” του κυρίου Χριστοφοράκου. Η Γερμανική δικαιοσύνη κατηγορεί και καταδικάζει τον Χριστοφοράκο και τα...
δύο αυτά πρόσωπα -ως ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας- ως “συναυτουργούς”, ότι έχουν κλέψει χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο. Όποιος από δω και μπρος στις επόμενες εκλογές, ψηφίσει είτε ΠΑΣΟΚ είτε Νέα δημοκρατία, δια της ψήφου του νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε μπορεί να πηγαίνει πλέον στην κάλπη, υποκρινόμενος ότι δεν ξέρει ότι τα κόμματα αυτά τα δύο είναι και κλέφτες και ψεύτες», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τις Κυκλάδες, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του εντάλματος επιβολής ποινής από το Ειρηνοδικείο Μονάχου στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, για την υπόθεση της προώθησης του συστήματος ασφαλείας C4I, τη χρονική  περίοδο 2004 – 2007.



Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ” -με παρουσιαστή τον αδελφό του Λεωνίδα- στον τηλεοπτικό σταθμό “ΤΗΛΕΑΣΤΥ”, έχει ως εξής:





«Κάνω ένα μικρό διάλειμμα από τις διακοπές μου γιατί δε μπορούμε ν΄ αφήσουμε ασχολίαστο, αυτό το οποίο έχει συμβεί. Εάν πάρουνε οι φίλοι τηλεθεατές -ακόμα και οι πιο φανατικοί Νεοδημοκράτες και οι πιο φανατικοί Πασοκτζήδες- την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” σήμερα, όπου στη σελίδα 3 έχει όλο το κείμενο του σκεπτικού της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου του Μονάχου, η Γερμανίδα εισαγγελεύς κατονομάζει τον κύριο Κώστα Γείτονα και τον Γιάννη Βαρθολομαίο ως “συναυτουργούς” –χρησιμοποιώ ακριβώς το νομικό όρο που χρησιμοποιεί η Γερμανίδα εισαγγελεύς- “συναυτουργούς” του κυρίου Χριστοφοράκου. Δηλαδή, όσο ένοχος είναι ο κύριος Χριστοφοράκος για τη Γερμανική δικαιοσύνη, τόσο ένοχοι είναι ο κύριος Κώστας Γείτονας και ο Γιάννης Βαρθολομαίος για την ίδια Γερμανική δικαιοσύνη. Ο μεν Χριστοφοράκος “ένοχος δωροδοκίας”, οι δε “συναυτουργοί” του ένοχοι δωροληψίας.





Και το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι δεν κατονομάζονται τα δύο αυτά πρόσωπα ως άνθρωποι οι οποίοι πήραν τα χρήματα για λογαριασμό τους, αλλά ως 2 άνθρωποι οι οποίοι τα πήραν για τα κόμματά τους. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ως “συναυτουργοί” στο έγκλημα για  τη Γερμανική δικαιοσύνη είναι επισήμως από χθες και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.





Αυτό, δε, το οποίο είναι εξωφρενικό, είναι ότι και τα δύο κόμματα βγαίνουν και προσπαθούν να πουν ότι αυτά που λέει ο Χριστοφοράκος είναι “αποκύημα της φαντασίας του”. Όμως δεν απαντούν στο βασικό ερώτημα: Πως είναι δυνατόν η Γερμανική δικαιοσύνη να πήρε τα στοιχεία που προσεκόμισε ο Χριστοφοράκος, να τα θεώρησε ως αληθή και βάσει αυτών να τον καταδικάζει Και μάλιστα να τον καταδικάζει με μία διαδικασία τύπου βουλεύματος, δηλαδή χωρίς ακροαματική διαδικασία, το οποίο σημαίνει ότι τα στοιχεία τα οποία προσεκόμισε ο Χριστοφοράκος είναι τόσο αδιάσειστα και αξιόπιστα που δεν χρήζει καν ακροατηρίου αυτή η υπόθεση, είναι αυταπόδεικτα. Προφανώς, πρόκειται περί λογαριασμών και –όπως τις τελευταίες ώρες διαδίδεται- περί βιντεοκασετών, όπου έχουν μαγνητοσκοπήσει τους 2 αυτούς ανθρώπους –τον κύριο Γείτονα και τον Γιάννη Βαρθολομαίο- σε συσκέψεις με τον κύριο Χριστοφοράκο στο γραφείο του.





Ακούστε λοιπόν ποια είναι η ουσία για να κλείσω: Η Γερμανική δικαιοσύνη κατηγορεί και καταδικάζει τον Χριστοφοράκο και τα δύο αυτά πρόσωπα ως ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ως “συναυτουργούς”, τονίζω τη λέξη που υπάρχει στο σκεπτικό της Γερμανίδος εισαγγελέως, ως “συναυτουργούς”, ότι έχουν κλέψει χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο. Και τα 2 κόμματα, τι λένε; Λένε “είναι αποκύημα της φαντασίας του Χριστοφοράκου”. Μα εδώ δεν έχουμε την υπόθεση Χριστοφοράκου. Εδώ έχουμε την απόφαση της Γερμανικής δικαιοσύνης. Αυτό το οποίο πρέπει να απαντήσουν τα κόμματα δεν είναι στον Χριστοφοράκο. Είναι στη Γερμανική δικαιοσύνη. Αυτό είναι που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό είναι που έχει πολύ μεγάλη σημασία.





Δυστυχώς και τα δύο κόμματα ποιούν την νήσσαν και θα μου επιτρέψετε να πω και το εξής: Όποιος από δω και μπρος στις επόμενες εκλογές, ψηφίσει είτε ΠΑΣΟΚ είτε Νέα δημοκρατία, δια της ψήφου του νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε μπορεί να πηγαίνει πλέον στην κάλπη, υποκρινόμενος ότι δεν ξέρει ότι τα κόμματα αυτά τα δύο είναι και κλέφτες και ψεύτες. Κλέφτες, διότι σύμφωνα με την απόφαση της Γερμανικής δικαιοσύνης είναι “συναυτουργοί” του Χριστοφοράκου. Ψεύτες, διότι αντί να βγουν δημοσίως και να πουν τι ακριβώς έχει συμβεί, κάθονται και λένε άρες μάρες κουκουνάρες, του τύπου “δεν ανοίγουμε διάλογο με τον Χριστοφοράκο”, ενώ, επαναλαμβάνω, από χθες, αυτός ο οποίος κατηγορεί τα Ελληνικά Κόμματα ως “κλεπταποδόχους”, δεν είναι ο Χριστοφοράκος πια. Αλλά είναι η ίδια η Γερμανική δικαιοσύνη(…)





Λοιπόν, τα κόμματα έκαναν το παν για να θάψουν αυτό το σκάνδαλο, και τα δύο, και ευτυχώς ήρθε η Γερμανική δικαιοσύνη και είπε την αλήθεια.





“Συναυτουργοί”, τονίζω, με τη βοήθεια της σελίδας 3 της σημερινής “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”, “συναυτουργοί” του κυρίου Χριστοφοράκου είναι οι κύριοι Γείτονας και Βαρθολομαίος. Υποχρεούνται και τα δύο κόμματα να βγουν και να μιλήσουν αξιόπιστα ή σε αυτή την περίπτωση να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις κατά της Γερμανίδος εισαγγελέως που συκοφαντεί τα 2 αυτά κόμματα και τους…τον έναν κύριο και τον έναν εκλιπόντα.





Αλλά, το να βγαίνουν οι εκπρόσωποί τους και να λένε ότι αυτά “είναι αποκυήματα της φαντασίας του Χριστοφοράκου”, τη στιγμή που, επαναλαμβάνω, το μείζον εδώ δεν είναι πια τι λέει ο Χριστοφοράκος, το μείζον είναι τι απεδέχθη ως αληθές η Γερμανική δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μείζον στοιχείο. Δεν είναι πια ο Χριστοφοράκος. Είναι η Γερμανική δικαιοσύνη. Για τη Γερμανική δικαιοσύνη ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι δύο κόμματα κλεφτών και ψευτών. Αυτή είναι η πραγματικότητα».


Ιστορίες από το Αρχείο, με τον Δημήτρη Μαρούλη

stigmiotypa.gr